Ligin ilk haftasında oynanan 9 karşılaşmadan 4 galibiyet 5 beraberlik çıktı. Çaykur Rizespor, Adanaspor, Ümraniye ve Altınordu 3 er puanla zirveyi paylaştılar.

Sezonun açılış karşılaşması MKE Ankaragücü ile Erzurum BB arasında oynandı. 90 dakikası golsüz tamamlanan müsabakanın ardından taraflar birer puana razı oldu. Ligin iki yeni ekibi henüz transfer ve kondisyon anlamında lige hazır olmadığı görüldü. Sezonun ilk golü Çaykur Rizespor, Manisaspor maçının 4. Dakikasında Özgür Çek'in serbest vuruştan attığı golle geldi. 2. gol ise yine aynı maçta Oğulcan'ın 6. dakikada attığı gol oldu. Haftayı lider tamamlayan Rize ekibi 4-1'lik sonuçla lige iddialı başlayan ekiplerin başında yer aldı. Manisaspor henüz hazır bir görüntü veremedi. Oldukça nemli bir havada oynanan müsabakada iki takımda koşu mesafelerinde üst sınıra çıkarak mücadelesini ortaya koydu. İlk haftanın en zevkli maçlarından biri İstanbul'da oynandı. İki tarafından gollerine sahne olan müsabakada İstanbulspor kendi sahasında Eskişehirspor ile 2-2 berabere kaldı.

Ligin iddialı ekibi geçen sezonun flaş takımlarından es-esler bu sezon kadrosunu elinde tutarak Sergen Yalçın yönetiminde lige başladı. Hedefleri iki yıl önce veda ettikleri süper lige geri dönmek. Kulüp teknik kadro, futbolcu kadrosu ve taraftar konusunda yeterli olsa da ciddi para sorunları içerisinde. FİFA'dan her an puan silme cezası gelebilir. Geçen sezon Rizespor ile beraber lige veda eden Adanaspor sezona 3 – 0 ile başladı. Denizlispor'u evinde yenen turuncu-beyazlar şimdiden sanki bir mesaj verdi. Lige Alpay Özalan yönetiminde başlayan Karadeniz'in en güçlü en büyük ili Samsunspor güçlü rakibi Gazisehir Gaziantep FK ile 0-0 berabere kalarak taraftarlarında hayal kırıklığı yarattı. Geçen sezonun iki güçlü ekibi bu sezonda iddialı olacaklarını ilk maçta gösterdiler. Biti Boluspor bir diğeri Giresunspor. 2 – 2 biten maç sonucunda iki takımda sevinemedi. Lige 27 yıl sonra veda eden Gaziantepspor kötü günler geçiriyor. Yabancı oyuncuları ligin ilk maçına çıkmayarak kulübü protesto etti. Ümraniyespor'un deplasmanda 3-0 kazandığı maçın ardından Gaziantep'te tam bir hayal kırıklığı yaşandı. Orta sıralarda görmeye alıştığımız iki ekip Balikesirspor ve Adana Demirspor sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Ligin ilk haftasının son maçında Gakkoşlar Altınordu'yu ağırladı. Transfer konusunda sıkıntıları olan Elazığspor ligin sürpriz takımlarından Altinordu karşısında direnemeyerek 2-0'lık sonuçla evinde 3 puanı rakibe armağan etti.

Ligin ikinci haftası yine kıyasıya çekişmelere sahne olacak. TFF 1. Lig'de 2. hafta maçlarının programı belli oldu. Çaykur Rizespor yine bir Cumartesi günü maçına çıkacak. Adana Demirspor'un konuğu olacak yeşil-mavililer bir üç puan daha alarak puanını 6'ya çıkarıp rakiplerine de Süper Lig yolunda gözdağı verecek.
18, 19, 20, 21 Ağustos tarihlerinde oynanacak 2. hafta maçlarının programı şöyle:

18 AĞUSTOS CUMA:
19.45 Denizlispor-İstanbulspor (Denizli Atatürk)
21.45 Manisaspor-Samsunspor (Manisa 19 Mayıs)

19 AĞUSTOS CUMARTESİ:
19.30 Büyükşehir Belediye Erzurumspor-Balıkesirspor Baltok (Stadı daha sonra açıklanacak)
20.00 Giresunspor-Adanaspor (Giresun Atatürk)
21.45 Adana Demirspor-Çaykur Rizespor (5 Ocak Fatih Terim)

Çaykur Rizespor'da Shelvey'nin Durumu Belli Oldu Çaykur Rizespor'da Shelvey'nin Durumu Belli Oldu

20 AĞUSTOS PAZAR:
19.45 Eskişehirspor-Elazığspor (Yeni Eskişehir)
20.00 Altınordu-MKE Ankaragücü (Bornova)
21.45 Gazişehir Gaziantep-Gaziantepspor (Gaziantep)

21 AĞUSTOS PAZARTESİ:
19.45 Ümraniyespor-Boluspor (Atatürk Olimpiyat)

Haber Yorum: Aytekin KALENDER

Editör: Haber Merkezi