Atiker Konyaspor'dan deneyimli defans oyuncusu Ali Çamdalı'nı kadrosuna katarak ilk transfer yapan Çaykur Rizespor'da yine yerli bir isim gündemde. Fenerbahçe'nin büyük umutlar ile Bursaspor'dan kadrosuna kattığı ancak beklenen katkıyı veremeyerek bu sezon içinde kadro dışı bırakılan Ozan Tufan için ye-şil-mavililerin nabız yokladığı ve oyuncuyu kulübünden kiralamak istediği öğrenildi.

Ozan Tufan transferini kulüp başkanı Hasan Kemal Yardımcı ve teknik direktör İbrahim Üzülmez'in de çok istediği ve takıma direkt katkı sağlayabilecek bir isim olduğu üzerinde anlaştıkları öğrenildi. Sezonun ikinci yarısı hiçbir resmi karşılaşmada forma şansı bulamayan, ligin son bölümünde de sakatlık yaşayan Ozan Tufan da Fenerbahçe'den ayrılma karar aldı. Menajeriyle de görüşen Ozan'ın F.Bahçe'den alacaklarına karşılık sözleşme feshi talep edeceği öğrenildi. 2020'ye kadar sözleşmesi bulunan milli oyuncunun adı Çaykur Rizespor ve diğer Türk kulüplerinin yanında sık sık İspanyol ekipleriyle de anılıyor.

FENERBAHÇE FORMASI İLE İLK MAÇI Ç.RİZESPOR'A KARŞI
Futbola Bursaspor altyapısı ile adım atan Ozan Tufan, 2005 yılında lisansı çıkartıldı. O dönemlerde Danone Ligi olarak geçen minikler liginde dikkat çeken Ozan Tufan, 2007 yılında Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu ile birlikte Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliğini kazandı ve turnuvaya damgasını vurdu. Attığı 9 golle gol kralı olan genç oyuncu, o dönem orta sahanın sağ kanadı ve ortasında görev yapıyordu. 2011-2012 sezonu ise Ozan'ın yıldızını parlattığı sezon olarak kayıtlara geçti Sakatlığı nedeniyle orta sahanın sağ kanadında ve ortasında oynayarak toplamda 13 maç ile geçirdiği iki sezonun ardından Ozan Tufan artık sağlıklı bir şekilde sahalara döndü ve sağ bek mevkine monte edildi ve takımın vazgeçilmezi oldu.

Trendyol Süper Lig'de 34. hafta Yarın Başlayacak Trendyol Süper Lig'de 34. hafta Yarın Başlayacak

Yeni mevkisinde eski günlerine dönen Ozan o sezon U-17 Takımı ile oynadığı 10 maçın ardından millî takıma kadar yükseldi. Bursaspor'un şampiyonluğu ile noktalanan sezonda U-17 düzeyinde 23 maça çıkan Ozan Tufan 1 kez ağları sarsma başarısı da gösterdi. Fenerbahçe ile oynanılan final maçında yıldızını parlatan Ozan, 2012-13 sezonunda ise A Takıma alındı. Genç oyuncuyu Avusturya kampı kadrosuna da alan Ertuğrul Sağlam, onu ilk kez 9 Ağustos'ta kadroya aldı. O sezon 4 kupa maçında 299 dk sahada kalan Tufan, 1 UEFA, 1 tane de Süper Lig maçında görev yapmış oldu.

2013-14 sezonunda ise Hikmet Karaman ile başlayan sezonda tıpkı Enes Ünal gibi A Takımın bir parçası olan Tufan, Christoph Daum'un getirilmesiyle ve sözleşmesinin uzatılmamasıyla daha az şans bulmaya başladı. O sezon 2 tanesi Galatasaray ile oynanan Türkiye Kupası yarı final maçı olmak üzere 5 tanede kupa maçında görev yaptı. Sezon sonunda tüm dikketleri üzerine çeken Ozan, sezon sonunda ise Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından millî futbol takımına çağırıldı.


Türkiye millî takımıyla ABD kampında da süre alan Ozan, 2014-15 sezon başında ise Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic'in
beğenisini kazandı ve Beşiktaş tarafından bonservisi istendi ancak dönemin Bursaspor teknik direktörü Şenol Güneş, Ozan'ı bırakmak istemedi.

Ozan Tufan, 12 Ağustos 2015'te 7.000.000 Euro karşılığında 5 yıllığına Fenerbahçe'ye transfer oldu. 8 numaralı formayı tercih etti. Fenerbahçe ile ilk maçına ligin 2.haftasında Çaykur Rizespor karşısında çıktı. Fenerbahçe kariyeri boyunca 98 maça çıkan Ozan Tufan 9 gol atarken 8 de asist yaptı. Sarı-lacivertli forma altında beklenen katkıyı sağlayamayan genç oyuncu Türk Milli Takımı formasını da 39 kez giydi ve 4 gol kaydetti.

Editör: Haber Merkezi