Çaykur Rizepor Yatırım A.Ş. ve Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin 86. Olağan üstü Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Seçimli toplantılara tek listesi ile gidildi. Toplantılar ardından Hasan Kemal yardımcı vekaleten yürüttüğü başkanlık görevine resmen seçildi.
Açılış yoklama, divan seçimi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulun divan başkanlığına Hasan Kartal seçildi. Ardından yönetim kurulu faaliyet raporu, denetleme kurulu ve tahmini bütçe okunarak yönetim kurulu, mali raporlar ve denetleme kurulu ayrı ayrı ibra edildi.
Tek liste ile gidilen yönetim ve denetleme kurulu listeleri oy birliği ile kabul edilerek yeni yönetim kurulları belli oldu.

RİZESPOR'A HİZMET ETTİK
Yeni yönetim kurulu seçimi ardından dilek temennilerde söz alan Avukat Remzi Kazmaz, bugün önemli bir gün olduğunu belirterek; 'Şanlı bir tarihe sahip Rizespor, tesisleşmesini Cengiz ailesiyle, kurumsallaşmasını Metin Kalkavan ve Halim Mete yönetimi ile tamamlamıştır. Geçmiş yönetimlere teşekkürü borç biliriz. Yeni seçilen yönetimle Rizespor daha ilerilere gidecektir. Hep yönetim eleştiriliyor. Sekiz yıl hizmet veren yönetimde bende vardım. O yönetim uyum içerisinde dostça Rizespor'a hizmet ettik. Endüstriyel bir takım oluşturmanın alt yapısını oluşturduk. Yeni yönetimden isteğimiz alt yapıda atılan adımları sonuçlandırılmasıdır' diye konuştu.

KAZANMAK KAYBETMEK HER ŞEY DEĞİL!
Kurulda söz alan eski başkan Metin Kalkavan, bilerek veya bilmeyerek birilerini üzdüysem onlardan özür dilerim diyerek sözlerine başladı. Kalkavan; 'Bizim niyetimiz kimseyi üzmek değildi. Yönetim tarzları var. Biz bu tarzla bir çok konuda kulübümüzü geliştirdik. Takımın imajını geri kazandırmak için hamlelerimiz oldu. Gelecek için doğruları yapmalıyız. Kazanmak kaybetmek her şey değildir. Geçmişte bizi buraya Hasan Kemal yardımcı başkanımız önerdi. Bana sorsalar sizden sonra kim bu görevi yapsın diye bende onun ismini önerirdim. Canı gönülden kendisine yeni yönetime başarılar diliyorum. Çok emek verdim. Yeri geldi takımın ödemelerini kendi bütçemden finanse etti. 12 Milyon TL gibi bir rakam alacağım varken birde üzerine maçlarda küfür yemek çok ağır. Biz zamanımızı paramızı ve tecrübelerimizi her şeyimizi Rizespor'a hizmet için kullandık. Küfürle bu işler çözülmez. Hep başkanınızın hocanızın arkasında durun. Kendi yönetimime teşekkür ediyorum. Müthiş bir başarı gösterdiler. Rize bir spor şehri değil. Ne yaparsanız yapın, belli bir sayıda taraftarınız var. Bıraktığımız takım iyi bir takım. Yüksek bir puanla süper lige çıkacağız. Hocasını göndermeyip başkanı giden bir kulüp olarak tarihe geçtik. 27 Milyon TL borç ile aldığımız takımı 8 sene sonra 37 milyonla devrettik. Ama bugünkü takımın değeri çok çok fazla. Mali açıdan sorunu olmayan UEFA nezdinde problemler yaşamayan güçlü bir muhasebe alt yapısına sahip bir kulüp bıraktık. Bugünkü takım çok çok değerli. Mali disiplinden taviz vermedik. Bu yüzdende zaman zaman hocamızın istediği oyuncuları alamadık. Seyirciye hoş gelen bazı şeyleri riskleri olduğu için bozduk. Bedava bilet, deplasman otobüsü bunları kaldırdık. Rizespor'u marka haline getirmek için uğraştık. Yeni yönetimin kendi kararlarını kendileri verecektir. Zor şartlarda gayretli çalışmalarımızla bir çok hedeflediğimiz şeyleri yaptık. Bin 200 amatör branşta sporcuyu destekledik. Hocalarıyla, ekipmanlarıyla, sahalarıyla modern şartlarda spor yapmalarını sağladık. Hem de bir futbolcu bedeliyle bunları yaptık. Futbolda kazanılacak başarılardan çok gençlerimizin spor yapmasını önemsedik. Ne kötü söz söyledik ne çirkinleştik. Çok iyi dostlar tanıdık büyük emekler verdik. Rizespor'u belki istediğiniz başarıda tutamadık ama iyi işler yaptık. Hesaplarımızı iki saatte devrettik. Türkiye'de hiçbir kulüpte bu olamaz. Müthiş bir sistem kurduk çünkü. Borcumuz 37 milyon liradır. Biz bu rakamla teslim ettik. Sokakta konuşulduğu gibi 70-80 milyon lira değil. Mevcut başkan ve yönetiminde arakasından değil yüzüne karşı sorun soruşturun. Takımınızı sevin sahip çıkın. Gözü kapalı değil. Sevmek başarıyı artıracaktır. Biz de yeni yönetimin her zaman yanındayız. Başarılar diliyoruz destekçisi olacağımızı söylüyoruz' ifadelerine yer verdi.

NİYETİMİZ VE HEDEFİMİZ BELLİDİR
Çaykur Rizespor'a başkan olacak kişinin Rize'de yaşaması gerekliliğini vurgulayan Hasan Kemal Yardımcı, 'Göreve gelir gelmez burada yaşamaya başladım. Buna mecburuz. Bundan sonrada görev alacaklar da Rize'de yaşamayı göze alacaklar. Çaykur Rizespor'u Rizelilere mahcup etmeyecek bir duruma getirmeye çalışıyoruz. Giderimiz bu sezon Süper Lig masrafıdır. Bu yüzden bir üst lige çıkmak zorundayız. Cumhurbaşkanımız olduğu sürece her sorunu aşarız. Yönetimimiz oluştu çalışmalarımız görev dağılımı yapılır yapılmaz daha da hızlanacak. Süper Lig'e çıkmak kadar alt yapıda yapılacak olan yatırımlarda önemlidir. Bakanlıktan gelen alt yapı ile ilgili yetkililerden bazı sözler aldık. Ben Kemal abi geldi ve alt yapıda ki sorunları halletti dedirtmek istiyorum. Niyetimiz ve hedefimiz bellidir. Herkesin desteğini bekliyoruz' diye konuştu.

ÇAYKUR RİZEPOR YATIRIM A.Ş.YÖNETİMİ
Çaykur Rizepor Yatırım A.Ş.'nin 9 kişilik yönetimi şu isimlerden oluştu; Hasan Kemal Yardımcı, Hasan Kartal, Mehmet Erdoğan, Ali Zeki Saruhan, Ali haydar Er, Rahmi Metin, A. Yılmaz Zehiroğlu, Saffet Mete, Celal Hop

Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak? Çaykur Rizespor - MKE Ankaragücü Maçı Ne Zaman Oynanacak?

ÇAYKUR RİZE GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ YÖNETİMİ
Çaykur Rize Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nin ise; Hasan Kemal Yardımcı, Hasan Kartal, İmdat Sütlüoğlu, Süleyman Pınarbaş, Hasan Yavuz Bakır, İbrahim Tali, Arslan Kalkavan, Habib Agun, Celal Hop, Cengiz Mataracı, Saffet Kopuz, Sedat Abanoz, Kenan Hatipoğlu, Adnan Er, Serkan Karavin, Sadullah Köse, Ahmet Haşimoğlu, Erdal Yaşar Hoşver, Rafet Suyabatmaz

Editör: Haber Merkezi