İki ekip arasında geride kalan 42 müsabakadan 26`sını Beşiktaş, 10`unu Çaykur Rizespor kazandı, 7 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş rakip fileleri 69 kez havalandırdı, Çaykur Rizespor ise 41 gol attı. Sezonun ilk yarısında Rize'de oynanan müsabakayı Beşiktaş 1-0 kazandı. Gol bu karşılaşmanın son dakikasında gelmişti. Geçen sezon oynana iki karşılaşmada da Beşiktaş'ın galip geldiği görülüyor. Rize'de 2-1 kazanan kara kartal kendi evinde de 1-0 ile üç puanı alan taraftı.

Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Biletleri Satışa Çıktı Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Biletleri Satışa Çıktı

Beşiktaş'a tarihi yenilgiyi tattırdı
Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında 2000-2001 sezonunda Rize'de yapılan lig maçında, siyah-beyazlı ekip tarihi bir hezimet yaşadı. Sezonun 20. haftasında, 11 Şubat 2001'de yapılan karşılaşma siyah-beyazlı ekip açısından tarihe geçecek bir yenilgiye sahne oldu. Çaykur Rizespor, bu maçta güçlü rakibini 5-1 yendi. Bu sonuç Beşiktaş'ın, 58. yılını yaşayan lig tarihinde, 5-0'lık Bursaspor yenilgisinin ardından en kötü ikinci mağlubiyeti olarak kayıtlara geçti.
Diallo- Orhan, Oboabona, Ali Yakoubi, Özgür- Jantscher, Saadane, Recep, Nosa- Edomwonyı, Kweuke

Editör: Haber Merkezi