Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

İş Sağlığı ve İş Güvenliği kapsamında işyerleri ve konutlarda meydana gelebilecek yangınlar hakkında verilen eğitiminin ardından, gerçekleşen yangın tatbikatına, Çaykur Genel Müdürlüğü ana binasında görev yapmakta olan çok sayıda memur ve işçiler katıldılar.
Çaykur İdari ve Sosyal İşler Daire Başkanı Erdinç Hatinoğlu ve Çaykur Sivil Savunma Uzmanı Yakup Yağcı'nın önderliğinde gerçekleşen tatbikatta, yangın söndürücü olarak 6 kg'lık KKT yangı söndürücüler ile sulu yangın söndürme sistemi kullanıldı. Tatbikat esnasında ÇAYKUR Genel Müdürlüğü binasında görev yapan personele uygulamalı yangın söndürme teknik eğitimleri öğretildi.

Tatbikatta ayrıca, kuru kimyevi tozlu 6 kg'lık yangın söndürme tüpleri ekip elemanlarınca kullanılarak meydana getirilen sembolik yangınlar anında söndürüldü. Yangı eğitmenleri, yangının bilgisizlik, dikkatsizlik, ihmal, sabotaj, sıçrama ve kazalar sonucu oluşan bir afette olduğunu dile getirdiler. Yangını oluşturan etkenler, yanıcı madde, oksijen ve enerjidir(ısı)'dır. Bunlardan birisi ortadan kaldırarak yangının etkisi yok edilir. Ayrıca uygulamalı LPG yangını söndürülmesi tatbikatta yer aldı ve kendi elemanlarımıza değişiklik uygulamalar yaptırıldı. Ev ve işyerlerinde olası yangınlarda yapılması gerekenlerin yanı sıra, LPG yangınlarının nasıl söndürüleceği de uygulamalı gösterildi. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Editör: Haber Merkezi