BAL'da Rize Fırtınası BAL'da Rize Fırtınası

27-28-29 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleşen, R4 İkinci Ayak Türkiye şampiyonasının, Açık yaş bay yarışmalarına, A ve B olarak iki ayrı takımla katılan Çaykurspor Rafting takımı toplam 1000 puanla Türkiye Şampiyonu oldu. Bu gruptaki yarışlarını ikinci Şampiyonu 848 puanla Yusufeli Doğa Sporları Kulübü oldu. Çaykurspor'un B takımı bu yarışlarda 773 puanla, A takımı Türkiye Şampiyonası birinciliğinin ardından, B kategorisinde 'de Türkiye Şampiyonası üçüncülük kupasını da almayı başardı.

Şampiyonanın, U19 bay yarışmalarının Türkiye Şampiyonu ise, 1000 puanla Ardeşen Belediye spor oldu. U19 yarışlarına iki ayrı takımla katılan Çaykurspor 853 puanla Türkiye ikinciliğini, ardından 796 puanla bir başka takımıyla Türkiye üçüncülüğü kupalarını Çaykurspor kulübüne kazandırmayı başardılar. İki ayrı kategoride iki ayrı takımla yarışmalara katılan Çaykurspor takımları 4 Türkiye şampiyonu kupasını elde etmeyi başardı.



Açık Yaş Bayan yarışmalarında, Ardeşen Belediyesi 952 Puan Türkiye birincisi, Birleşik Doğa Sporları Kulübü A takımı 874 Puanla ikinci olurken, Yine Birleşik Doğa Sporları Kulübü B takımıyla 844 Puanla Türkiye Şampiyonu olan bayan takımlar oldular.
Türkiye'nin çeşitli illerinden bu yarışmalara katılan takımlar büyük bir hoşgörü içerisinde kıyasıya şampiyonluk mücadelesi verdiler. Yusufeli Barhal çayında tamamlanan yarışmalara, 28 hakem, 12 kulüp, 17 takım ve 86 Rafting sporcusu katıldı. Yarışmalar, U-19 Bay, Açık Yaş bay ve Bayan olarak 3 kategori, Sprint, Slalom, Nehir inişi ve kafa kafaya olmak üzere 4 ayrı branşta gerçekleşti.
Yusufeli Kaymakamlığı ve Belediyesinin ev sahipliğinde 28 Nisan 2107 Cuma günü ilçe merkezinde kortej yürüyüşü ile başlayan şampiyonada, adrenalin zirve yaptığı heyecan dolu iki gün yaşandı.

Rafting Türkiye Şampiyonasına, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Gelişmekte Olan Spor Branşları As Başkanı Fikret Yardımcı, Artvin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim, Yusufeli Belediye Başkan Yardımcıları, Yusufeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Fatih Kırbıyık, Yusufeli Belediye Meclis Üyeleri Yılmaz Özdemir, Cengiz Furat, Ahmet Kaplan, çok sayıda Yusufeli Belediye Meclis Üyesi, Artvin ve Yusufeli'nde görev yapan Kamu ve özel kuruluşların yöneticileri, STK temsilcileri, çeşitli siyası partilerin ilçe başkanları ve yüzlerce Yusufeli halkı katıldılar. Yarışmalar sonunda Rafting takımlarına ev sahipliği yapan, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı ve protokolde bulunan diğer davetliler yarışmalarda derece alan sporculara madalya ve kupalarını takdim ettiler. Yarışmalar Yusufeli halk oyunlarının gösterileriyle son bulmuş oldu.
HABER VE FOTAĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI-YUSUFELİ

Editör: Haber Merkezi