Romanya'da düzenlenen şampiyonada Türkiye'yi kadınlar 8, Erkekler ve grekoromen stilde 16 milli sporcumuz temsil ediyor. İlk gün 4 sıklette mindere çıkan güreşçilerimizden 74 kiloda Serkan Akkoyun ve 96 kiloda İbrahim Tığcı Avrupa üçüncüsü oldular. 21-26 Haziran tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş şehrinde başlayan Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası ilk gününde nefes kesen müsabakalara sahne oldu. Grekoromen stilde başlayan turnuvada ilk gün 50 kiloda Hakan Murat Çankaya, 60 kiloda Mehmet Çeker, 74 kiloda Serkan Akkoyun ve 96 kiloda İbrahim Tığcı mindere çıktı.

RİZELİ ÇAYKURSPORLU GÜREŞCİ İBRAHİM TIĞCI SERKAN AKKOYUNLU AVRUPA ÜÇÜNCÜSÜ OLDULAR
96 kilo grekoromen sıkletinde güreşen, Çaykurspor Kulübünün milli takım güreşçisi İbrahim Tığcı Romanyalı rakibi Eugen Gabriel Hertoıu 10-0'lık skorla geçerek çeyrek finale yükselirken burada karşılaştığı Danimarkalı rakibi Mathias Bak'ı yendi. Yarı finalde Rus rakibi Ruslan Bekuzarov'a 3-0 önde olduğu maçı şanssız bir şekilde puan vererek 6-3 yenilen Tığcı 3-5 maçında karşılaştığı Estonyalı rakibi Kevin Baumann'ı 6-0 üstünlükle yenerek, Avrupa üçüncüsü olmayı başardı.

Atmaca, Kritik Maçtan Puansız Döndü Atmaca, Kritik Maçtan Puansız Döndü

ÇAYKUR sporlu Milli güreşçi İbrahim Tığcı'nın, Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında üçüncülük gibi önemli bir başarıyı elde etmesi, memleketi Rize'de, Kulübü ÇAYKUR'da ve aile fertleri arasında büyük sevinç getirdi. 20 yaşındaki Milli Güreşçi İbrahim Tığcı, 'Hesapların Avrupa Gençler Şampiyonasından birinci olarak dönmekti. Bu sefer nasip olmadı. Ama inşallah olacak. Ülkeme ve Rize şehrime Avrupa üçüncüsü olarak dönmekten mutluluk duyuyorum. Bizlere önemli emekler veren, Türkiye güreş federasyonumuza, milli takım hocalarımıza, ÇAYKUR spor Kulübümüz YK Başkanı ve ÇAYKUR Genel Müdürü Sn. İmdat Sütlüoğlu'na ve ÇAYKUR spor Kulübüm antrenörlerine destek ve katkılarından dolayı teşekkürlerini sunuyorum. 'dedi. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Editör: Haber Merkezi