Kent Konseyi tarafından yürütülen 'Vicdanımızın güzelliği çevremize yansır' sloganı ile gerçekleştirdiği projede; kent yaşamında çevre bilincinin oluşturulması ve çevre kirliliği konusunda haklı bilinçlendirmek için yapılan çalışmaları kapsadı.
Yaz aylarının gelmesiyle Rize sahil parkında başlayan saha çalışmaları Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültelerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının da katılı ile gerçekleşti.

Kent Konseyi ekibi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri tarafından halka çevre kirliliğini anlatan broşürler ve kese kağıtları dağıtıldı. Rize'nin genel bir problemi haline gelen çekirdek kabuğu sorunu için bir çözüm niteliğinde üretilen kese kağıdı uygulaması vatandaşlara anlatıldı.


Yürütülen çalışmalara katılan Rize l Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Rize sahilinin çok güzel bir yürüyüş ve dinlenme alanı olduğunu vurgulayarak bu projeye destek verdiğini söyledi.

ÇEKİRDEKLER KESEDE CENNET GİBİ RİZE DE SLOGANI
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrencileri hazırladıkları sloganları ilgi ile dinlendi. Üniversite öğrencileri üzerinde 'Senin evin doğa, tut onu bırakma.', 'Doğanın kirlenmesine göz yummayın.', 'Kabukları yere değil kese kağıdına at.', 'Çekirdekler mideye kabukları keseye.', 'Çekirdekler kesede cennet gibi Rize de.','Çevreyi kirletmeden önce bize emanet olduğunu hatırla.','Aslan yattığı insan kalktığı yerden belli olur.', 'Çıt çıt çıt çıt çedene at çöpünü keseye' 'Komşu komşunun külüne, doğa insanın temizine muhtaçtır.' yazılı broşürlerle vatandaşlara çevre bilinci konusunda uyarılarda bulundu.

KÖSE, KENT HALKINDAN DESTEK İSTEDİ
Özellikle yaz aylarında kamelyalarda oturan ve sahilde dolaşan vatandaşların yerlere çöpleri attıklarını ifade eden Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, 'Bu gördüğümüz manzara sonrası bir proje üretmememiz gerektiği konusunda çalışmalara başladık. Özellikle çekirdek kabuklarının oluşturduğu görüntüyü ortadan kaldırmak için çekirdek yiyen vatandaşlara kabuklarını atabilecekleri kese kağıtları dağıtacağız. Kent halkını yürütülen projeye destek vermeye davet ediyoruz. Bu poşetlere sahilde çekirdek satan büfelerden ulaşılabilecek' şeklinde konuştu.

BÜFELERDEN TEMİN EDİLEBİLECEK
Kent Konseyi olarak çekirdek kabuğu sorununa karşı savaş açtıklarını dile getiren Köse, 'Ekibimizle birlikte halkımızı bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Kent Konseyimiz tarafından Rize Belediyesi, Rize Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile üretilen kese kağıtlarını büfelere dağıtacağız. Bu kese kağıtlarını vatandaşlarımız ücretsiz temin edebilecek. Halkımızın üretilen bu kese kağıtlarını somut olarak görmesi adına saha çalışmalarımızda kendilerine sunacağız. Bu noktada değerli Rize halkımızdan projemize destek bekliyoruz' diye konuştu.

SAHİLİMİZİ TEMİZ KORUYALIM
Hedeflenen noktaya ulaşmak için birlik ve beraberlik vurgusu yapan Köse şunları kaydetti:' Bir kentin temizliği, sadece bir kurumun ya da sivil toplum örgütünün yapabileceği bir şey değil. Bu iş, birlik ve beraberlik içerisinde olur. Herkesin ortak hareketi ve çabası ile olur. Bu noktada bütün esnaflarımızla, vatandaşlarımızla ve sivil toplum kuruluşlarımızla daha temiz bir Rize için ortak payda da buluşmayı ümit ediyoruz. Vatandaşlarımızdan ricamız sahilimiz çok güzel çevresini koruyalım. Sahilimizi temiz kullanmazsak yarın çocuklarımızla gelebileceğimiz bir sahilimiz olamayacak.'

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

'TEMİZ BİR ÇEVRE İÇİN PROJEDE BİZDE YERİMİZİ ALDIK'
Topluma hizmet dersi kapsamında bu projeye dahi olduklarını belirten RTEÜ Çayeli Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ebru Güveli, 'Rize Kent Konseyinin bu örnek projesinin içinde olmaktan mutluyuz. Topluma Hizmet dersi; eğitim fakülteleri öğretmen adaylarının yerel ve evrensel sorunlara çözüm üretme, projeler geliştirme, kurumlarla ve halkla iletişim halinde olmayı amaçlayan bir ders. Çevreyi temiz tutma ile ilgili bu projede bizde yerimizi aldık. Öğrencilerimiz üzerlerinde sloganlar olan kese kağıtlarını vatandaşlara anlatıp dağıtacak. Sloganlar ve kendilerine sunulan kese kağıtları ile çevre bilincinin oluşacağını düşünüyorum' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi