Belediye dükkanlarında açılan sergiyi gezen Milletvekili Çaturoğlu, Dernek Başkanı Recep Tufan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Çaturoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı'nın kültürü olan çekmen bezini tekrar canlandırdığı için Hasanlı Köyü Muhtarı Recep Tufan'a teşekkür ettiğini söyledi.

Eski yıllarda ilçede erkekler ve kadınlar çekmen bezinden yapılmış gömlek ve şalvar giydiğini hatırlatan Çaturoğlu, şöyle konuştu:

'Unutulmaya yüz tutmuş çekmen bezini tekrar canlandıran herkese çok teşekkür ediyorum. Dokuma tezgahlarında dokunan çekmen bezi Alaplı'nın bir kültürüdür. Eskiden çekmen bezinden yapılmış elbiseler dikilirdi. Bugün iftihar ve gururla görüyoruz ki, yapılan proje ile kadınlarımız tekrar çekmen bezine can veriyorlar. Biz bu projelerin devam etmesini çok önemsiyoruz. Her bakanlığımızın bir proje destekleme birimi var.'

Alaplı Çekmen Bezi Sanat ve Yaşam Derneği Başkanı Recep Tufan ise, köylü kadınların dokuma tezgahlarında dokuduğu çekmen bezi kumaşı insanları serin tutar. O yüzden ürettiğimiz çekmen bezinden hac elbiseleri dikmeye başlayacağız.' dedi.

Samsun'da depo yangını Samsun'da depo yangını

Çaturoğlu, eşi Fatma Çaturoğlu ile birlikte gözleme sacının başında köylü kadınlarının hazırladığı gözlemelerden pişirdi.

Editör: Haber Merkezi