Rize Belediyesi'nin 2015 yılında hava kirliliğinin önlenmesine yönelik olarak yapmış olduğu 3 buçuk milyon TL'lik asfalt üretim tesisi yatırımı göze çarpıyor.

ESKİ TESİSİN YERİNE 3 BUÇUK MİLYON TL'LİK ÇEVRE DOSTU TESİS
Göreve gelişinin üzerinden henüz bir yıl bile geçmeden dünya standartlarında olan ve minimum zararlı gaz salınımı yaparak asfalt üretebilen tesisi hizmete sokan Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın 3 buçuk milyon TL tutarındaki bu çevre yatırımı dikkatleri üzerine çekmişti.

YATIRIM ÇEVRECİLERİN İLGİSİNİ ÇEKTİ
Yeşilin ve mavinin bütün tonlarını barındıran, özellikle doğa turizminin merkezi haline gelmeyi amaçlayan Rize'de böyle bir yatırım, ulusal çapta araştırma yapan çevre derneklerinin de ilgisini çekmişti.

'ÇEVREYE EN ÇOK YATIRIM YAPAN İL BELEDİYESİ' ÖDÜLÜ RİZE BELEDİYESİ'NİN
Belediye Başkanı Kasap'ın asfalt plenti yatırımının üzerinden bir yıl bile geçmeden Hayat İçin Su Derneği ve Uluslararası Girişimciler İş Adamları ve Sanayiciler Derneği tarafından düzenlenen 'Su ve Çevre Ödülleri' kapsamında Rize Belediyesi, 'Çevreye En Çok Yatırım Yapan İl Belediyesi' ödülü layık görülmüştü.

Bir Turist Sahilde Ölü Bulundu Bir Turist Sahilde Ölü Bulundu

BAŞKAN KASAP, YEREL ÇEVRE EYLEM PLANI'NI BAŞLATTI
Rize için çevresel sorunların belirlenmesi, ortaya konulması, çözüm yolları oluşturulması yaşanabilir ve sürdürülebilir yeşil kentin meydana getirilmesi amacıyla Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap tarafından gelecekteki çevre yönetiminin nasıl yapılacağının belirlenmesi amacıyla 'Yerel Çevre Eylem Planı' hazırlandı. Bu plan kapsamında uzmanlardan ve şehrin bütün paydaşlarından görüş alınarak plan şekillendirildi.

RİZE'DE ÇEVRE YÜRÜYÜŞLERİ DÜZENLENDİ
Temiz çevreye ve doğaya olan farkındalığı arttırmak amacıyla Başkan Kasap, Haziran ayının ilk haftasında kutlanılan çevre günlerinde geniş bir katılımla çevre yürüyüşleri düzenledi. Öğrencilerin ve şehrin bütün paydaşlarının katılığı bu yürüşlere vatandaşların ilgisi oldukça yüksek oldu.

OKULLARDA TEMİZ ÇEVRE EĞİTİMLERİ YAPILDI
Çevreye olan farkındalığı arttırmak amacıyla çalışmalarına ara vermeyen Başkan Kasap, okullarda çevre eğitimleri düzenledi. Başkan Kasap eğitimlerde 'Çam tohumu' bulunan kalem hediye ederek, ögrencilerin ailelerine 'Geri Dönüşüm ve Temiz Çevre Projesi' konulu bir mektup gönderdi.

BAŞKAN KASAP, 'ÇEVRE'YE OLAN YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK'
Türkiye genelinde yapılan araştırmalar sonucunda tek temiz havaya sahip olan şehir olarak belirlenen Rize'ye herkesi davet eden Başkan Kasap, temiz havayı ve doğal güzellikleri korumak için yatırımlarına ve çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.
Başkan Kasap, 'Önce Vatandaş, Önce Sağlık sloganıyla hareket ediyoruz. Güzel Rize'mizin güzel doğasını ve hemşehrilerimizin sağlığını korumak için çevre dostu uygulamalara her zaman öncelik veriyoruz. Geçen yıl da Hayat İçin Su Derneği ve Uluslararası Girişimciler İş Adamları ve Sanayiciler Derneği tarafından yapılan törende Rize Belediyesi 'Çevreye En Çok Yatırım Yapan İl Belediyesi' ödülüne layık görülmüştü. Bu başarılarda geri dönüşümle ilgili yaptığımız çalışmalar, doğaya zarar vermeyen asfalt plenti, çöpten enerji üretimi, derelerimizi temiz tutmak, atık yağları ayı biriktirmek, çevre duyarlılığı arttırmak için kurumlarda ve okullarda gerçekleştirilen eğitimler gibi birçok çevre dostu uygulamamızın sonuçlarıdır.' dedi.

Editör: Haber Merkezi