Bu proje Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir.Söz konusu projemizin üç günlük Cinsiyet Eşitliği ve Çevre Uluslararası Konferansı'nı 01-03 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdik. Konferansa 8 Alman STK temsilcisi ve 35 Kadın Türk sivil toplum kuruluşu temsilcisi katılmıştır. Konferans çalışması Ayder Yaylası'ndaki Kaçkar Risort Otelde yapılmıştır.

Emekliye Seyyanen Zam Yapılacak mı? Emekliye Seyyanen Zam Yapılacak mı?



Bu konferans çalışmasının yapılma amacı, sürdürülebilir ve ekolojik açıdan doğru olan tüketim ve üretim biçimleri ile doğal kaynakların kullanımı ve yönetimi konusunda kadınlara yönelik bilinç yükseltici çalışmalar yapılması için güçlü bir diyalogla karşılıklı anlayış ve etkileşimin güçlendirilmesidir. Ayrıca uluslararası konferans faaliyeti, ''çevre sorunlarının çözümüne ilişkin sivil toplum örgütlerinde kadın insiyatiflerinin geliştirilmesi ve doğa koruma konusunda politika önerileri geliştirebilecekleri canlı ve renkli bir diyalog zeminin oluşturulması'',' 'evre ve doğa koruma konularında bir dizi bileşik seminerler, konferans ve uluslararası çalışma ziyaretleri ve diğer destekleyici eylemler ile proje hedef gurubunun kapasitesinin ve becerisinin artırılması'' ve ''Avrupa Birliği'nin üzerine inşa edildiği değerleri, işleyişi ve politikaları da dahil olmak üzere, Cinsiyet eşitliği, kadın ve çevre, doğa koruma yaklaşımlarının anlatılması yolu ile kadın ve kız çocuklarının konumlarını güçlendirilmesi'' gibi konuları destekleyecek şekilde tasarlanmıştır.



Çalışmanın son gününde Sümela Manastırı ve Zil Kalesi'nde gezi ve gözlem çalışması yapılmıştır.

Uluslararası Konferans, AB Müzakere sürecinde hak temelli STK'lara ve yurttaş girişimlerine AB Müktesebatı, müzakere süreci konusunda bilgilenmelerini ve STK'ların kendi geliştirdikleri çalışma grupları, takvimi ve biçimi çerçevesince demokrasi ve hukuk üstünlüğü alanında politika önerileri geliştirebilecekleri canlı bir diyalog zeminin oluşturulmasına vesile olmuştur.

Proje genelinde hedeflenen sonuçlar aşağıda sıralanmıştır:

· Çevre sorunlarının çözümüne ilişkin sivil toplum örgütlerinde kadın inisiyatifleri geliştirecektir.
· Çevre politikalarının etkin uygulanmasında kadınların rolü güçlendirilecektir.
· ''Çevreyi etkileyenler olarak kadınlar'' ve ''çevreden etkilenenler olarak kadınlar'' konusunda AB-Türkiye arasında canlı ve renkli bir diyalog zeminin oluşturulmasına olanak sağlayacaktır.
· Çevre ve doğa koruma konularında kadınların farkındalık ve kapasiteleri artırmak için bir dizi bileşik seminerler, uluslararası konferans, iletişim ağı ve diğer destekleyici eylemler yapılacaktır.
· AB faaliyetleriyle daha az ilgili bölge olan Karadeniz Bölgesi'nde Avrupa Birliği hakkında daha iyi bilginin ve anlayışın oluşmasını sağlayacaktır.

Proje hedef gurubuna AB tarafından Türkiye'de sivil topluma yönelik olarak sağlanan destekler, AB kurumları ve bu kurumların işleyişi konusunda STÖ farkındalığının yaratılması yolu ile güçlü bir AB sinerjisi oluşturulacaktır. Kadınlar için ''Kadın ve Çevre için Avrupa İletişim Ağı'' ile üyelerinin kurumsal kapasitelerini uluslararası, ulusal ve bölgesel düzeyde arttırılacaktır. Bu şekilde STÖ arasında iyi yapılandırılmış canlı ve renkli bir diyalog kültürünün gelişimine katkı sağlanması yoluyla sivil katılımın güçlendirecektir.
· Proje çalışmalarını, usullerini, sonuçlarını ve herkesin projeyle tanışması amacıyla projede direkt olarak ilişkisi olmayan kişilere broşürler, yerel tv, radyo programları, promosyon ürünleri ve konferanslar gibi çeşitli yöntemler ile yaymak;

Editör: Haber Merkezi