Le Monde'a konuşan Erdoğan, 'Vizesiz seyahat talebi karşılanmazsa, AB ile göçmen anlaşması mümkün olmayacak' dedi.

'AB Türkiye'ye samimi davranmıyor' ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyetinin 1 Haziran'dan itibaren uygulanması gerektiğini ancak bu sözün tutulmadığını belirtti.

'TÜRKİYE 72 ŞARTI YERİNE GETİRİRSE...'

3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye'deki hain darbe girişimi ve ardından yaşanan gelişmeler, Ankara ile AB arasındaki mülteci anlaşmasının özellikle Avrupa'da yeniden sorgulanmasına neden olmuştu.

Konuya ilişkin son açıklama ise AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'den gelmişti. Alman 'Tagesspiegel' gazetesine konuşan ve Türkiye-AB mülteci anlaşmasını savunan Juncker, vize serbestisiyle ilgili ise şöyle konuşmuştu:

'Bu konuda AB Komisyonu başından beri çok açık tavır koydu ve bizim tavrımızda bir değişiklik yok. Türkiye 72 şartı yerine getirmeyi kabul etti. Bu yerine geldikten sonra Türk vatandaşlarına vize uygulamasını kaldıracağız. Vize serbestisinin ne zamanuygulamaya konulacağı, önemli ölçüde Türkiye'nin elinde. Biz her zaman gerekli reformlarda destek vermeye hazır olduğumuzu ilettik. İnsan hakları, ifade ve basın özgürlüğü konusunda bizim pozisyonumuz çok açık.'

Editör: Haber Merkezi