Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini belirterek başladı, 'Cumhurbaşkanımız sizlere selam ve sevgilerini özellikle iletmemi istedi.' dedi. Referanduma ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aralarında geçen konuşmayı anlatan Mehmet Uçum, 'Cumhurbaşkanımız bu seçimde Rize'nin yüzde 90'ı geçeceğini düşündüğünü de söyledi. Birde birinciliği bu sefer kaptıracaklar mı, yoksa yine birincimi olacaklar diye merak ettiğini ifade etti. Bunu bilmiyorum ama bu konuyu siz daha iyi bilirsiniz. Siz daha iyi takdir edersiniz' diyerek Rizelilere mesaj verdi. Rize İsmail Karaman Kültür Merkezinde yapılan programa konuşmacı olarak; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Yaşar Hacısalihoğlu katıldı.

Rize'de faaliyette olan sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum, konuşmasının başında katılımcılara sizlere hemşeriniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim diyerek; 'Sizlere selam ve sevgilerini özellikle iletmemi istedi. Hatta bu seçimde Rize'nin yüzde 90'ı geçeceğini düşündüğünü de söyledi. Birde birinciliği bu sefer kaptıracaklar mı, yoksa yine birincimi olacaklar diye merak ettiğini ifade etti. Bunu bilmiyorum ama bu konuyu siz daha iyi bilirsiniz. Siz daha iyi takdir edersiniz' diyerek Rizeli sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımcılarına mesaj verdi. Önerilen sistemde halkla sistemin ilişkisi bugün Türkiye toplumunun Cumhurbaşkanı ile kurduğu ilişkinin sistemleştirilmiş hali olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Mehmet Uçum; 'Cumhurbaşkanımızın siyaset pratiğinde ortaya koyduğu siyasetçi tipi siyaset bilimindeki siyaset liderlik tipini değiştirmiştir. Erdoğan'a kadar siyasi liderler demokratik sistem içerisinde sadece temsili lider olmuştur. Liderler seçmenlere sadece bazı tezler ve önerilerle geldiler. Kendi geliştirdikleri tezleri halka sundular ve bu tezlerin benimsendiği kadar oy aldılar.



Tez ağırlıklı liderler her zaman halk yararına hareket etmezler bu yüzden bazen başarılı olurlar bazen başarılı olamazlar, bazen de kaybolur giderler. Ama sayın Erdoğan farklı bir lider anlayışı ile geldi. Üst üste 11 seçimdir yükselişini sürdürdü. Dünyada bunun örneği yoktur. Cumhurbaşkanımız mevcut sistemde yaşanan sorunları sıkıntıları en yakından yaşayan ve gören biri olarak şu anki sistemin ciddi problemler getirdiğini biliyor ve söylüyor. Şu an zaten bu ülkenin Cumhurbaşkanı. Artık isteyebileceği başka bir görev yok. Ama anayasa değişikliği ile gelecekte yaşanabilecek bu tür sıkıntı problemlerin önüne geçilmek istenmektedir. Bu anayasa değişikliği devletle milletin arasındaki ilişkiyi organiğe dönüştürmek için atılmış önemli bir adımdır. Bu değişiklik halkın rolünü artırırken vatandaşı sistem merkezine alıyor.Bu sistem ne tarafından bakarsanız bakın halkın merkezinde olduğu halkın gücünün açıkça öne çıktığı bir sistemdir' diye konuştu.

Konuşmacılar, katılımcılara Anayasa değişikliğinin getirdiklerini değerlendirerek ardından sivil toplum örgütü yöneticilerinin sorularını aldılar. Konuşmacılar başta anayasa değişikliğinin esası, bu değişikliği nasıl değerlendirmek lazım, değişiklikten sonra devlet ve millet arasında nasıl bir ilişki kurgulanıyor, vatandaşın etkinliği artıyor mu, vatandaşın devlet üzerindeki etkileri neler oluyor, vatandaş devlet hizmetlerinden daha mı etkin bir şekilde fayda sağlayacak, daha adaletli mi bir yargı göreceğiz, milletin refah seviyesinde bir artma mı olacak, bana ilime ilçeme köyüme ne faydası olacak gibi konular üzerinde duruldu.
Program sonunda sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticilerinin soruları katılımcılar tarafından yanıtlandı.

Editör: Haber Merkezi