Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Rize`de Sahne Aldı

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Rize`de Sahne Aldı

  • 0
  • 0

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, "Kampüste Senfonik Akşamlar" etkinliği kapsamında Rize`de konser verdi. Orkestra, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte, sanatseverlere müzik dinletisi sundu.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Rize`de konser verdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen "Kampüste Senfonik Akşamlar" etkinliğine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rengim Gökmen yönetimindeki orkestra, keman sanatçısı Cihat Aşkın ile opera sanatçısı soprano Görkem Ezgi Yıldırım ve tenor Aykut Çınar`a eşlik etti.

Evrensel sanat müziğinin sevilen yapıtlar ile Karadeniz yöresine ait türkülerin seslendirildiği konserde, Anadolu müziğinden esinlenerek bestelenmiş ünlü Türk bestecilerinin eserleri de müzikseverlerle buluştu.

Orkestra Şefi Rengim Gökmen, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı Orkestrası`nın Anadoluyu karış karış dolaşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası`nın yurt dışında verdiği konserlerle hayranlıkla izlendiğini ifade eden Gökmen, "Japonya`dan ABD`ye, Avrupanın hemen hemen her ülkesine, Çin`e kadar uzanan bir uluslararası konser dağarcığına sahip." diye konuştu.

 

Haber :

Kırılmış mısır, tereyağı ve ayrandan yapılan yöresel çorba?

Yorum Yap