Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlamaları ilk olarak Rize Valisi Erdoğan Beştaş'ın Makamında tebrikleri kabulüyle başlandı. Ardından Valilik önündeki tören alanında düzenlenen törene geçildi. Burada düzenlenen törene Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof.Dr.Reşat Kasap, Rize Cumhuriyet Başsavcısı Önder Kemal Sekücü, Rize Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Özkan Tavuz, Çay İşletmeleri Genel Müdürü Ekrem Yüce, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, burada halkın bayramını kutlayarak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Vali Bektaş, yaptığı konuşmada; 'Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde ilan ettiğimiz, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıldönümü.Bildiğiniz gibi bugün Cumhuriyet Bayramımızı 95nci kez kutluyoruz. Genç Türkiye Cumhuriyetimizi kurduğumuz, Meclisimizi oluşturup, işgalcilerden kurtulup, bağımsızlığımıza kavuşup Cumhuriyetimizi ilan ettiğimiz 29 Ekim 1923 tarihinden buyana tam 95 yıl geçti.

Bugün; Osmanlı coğrafyasında yeni ve bağımsız bir ülkeyi kurup inşa etmek ve bugünlere getirmeyi, geleceğe umutla bakmayı başarmak, Milletimizin bu topraklarda Anadolu'da ki tarihi yürüyüşünde görüp yaşadığımız önemli dönüm noktalarından biridir.
Değerli vatandaşlarım: Aktüel gelişmeler, ülkemize yakın ve uzak coğrafyalardaki gelişmeler bizlere tarihi yeniden hatırlatıyor. Tarihi ve tarihte cereyan eden olayları unutma lüksümüzün olmadığını gösteriyor. Yaşadığımız bu topraklara bile düşman ayak izi değmiştir. Düşman hiçbir zaman uyumamakta ve zayıf anımızı kollamaktadır. Yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz darbe girişimi de bunun en önemli göstergesidir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Cumhuriyeti kurup o büyük dönüşümü başlattığımız duygularla, yolumuza devam edip geleceği aydınlatmak zorundayız. 95 yıllık süreç ve gelinen noktada muadillerimize kıyasla bu işi oldukça başarıyla yaptığımızı ifade etmekten mutluyum.

Milleti ve devleti ile bütünleşmiş bir ülkenin vatandaşları olarak; umut ve heyecanla geleceğe yürüyoruz.
Bu duygularla, bize bu günleri armağan eden başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerimizi, 15 Temmuz şehit ve gazilerimizi, uzun yıllar boyunca bölücü terör öğütleriyle mücadele eden şehit ve gazilerimizi bir kez rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyorum'dedi.
Öğrenciler tarafından okunan şiirler, sergilenen halk oyunları gösterileri ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 29 Ekim konulu resim dalında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile süren tören, resmi geçit ile son buldu.

Editör: Haber Merkezi