Su Doldurma Kavgasında 1 Kişi Bıçaklandı Su Doldurma Kavgasında 1 Kişi Bıçaklandı

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Gümüşhane Şube Müdürlüğü, arıcıların boz ayılar tarafından uğradıkları zararları minimuma indirmek ve arıcıları desteklemek amacıyla 350 kilogram arı otu tohumu dağıtımı ve farklı tarlalarda toplam 60 dönüm arı otu ekimi gerçekleştirdi. DKMP Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Gümüşhane Arıcılar Birliği`ne bağlı arıcılara, boz ayılar tarafından uğradıkları zararı minimuma indirmek ve arıcıları desteklemek amacıyla, bal arıları için nektar ve polen kaynağı olarak bilinen, dünyanın en üstün bal bitkileri arasında yer alan arı otu Fazelya bitkisi tohumu dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şube Müdürlüğü olarak farklı bölgelerde toplamda 60 dönümlük alanda arı otu ekimi yaptıklarını ve bu yöndeki çalışmalarının da devam edeceğini aktaran Aydın, şunları söyledi:

'Arı otunun uzun çiçeklenme dönemi sayesinde arıcılarımız ilkbahar döneminde çiçeğin ve balözünün az olduğu ve arıcıların zorunlu olarak ilave besleme yapmak zorunda kaldıkları dönemde doğal olarak çiçekten faydalanmaları sağlanacaktır. Yüksek orandaki ek besleme maliyetinden kurtulacaklardır. İlimizin zengin flora kaynağına bol nektari ve poleni olan fazelye otu da ilave edilerek çiçek çeşitliliğinin artması amaçlanmaktadır'


DKMP`den Gümüşhaneli arıcılara destek

DKMP`den Gümüşhaneli arıcılara destek

Editör: Haber Merkezi