Çayelispor Hedefe Kilitlendi! Çayelispor Hedefe Kilitlendi!

Karadeniz derbisinde Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdüren Çaykur Rizespor'un idman geçtiğimiz haftaya göre oldukça düşük tempoda geçti. Milli maçlar nedeniyle lige verilen ara da geçen hafta hazırlıklarını günde çift idman yaparak gerçekleştiren yeşil-mavililer önceki gün D.Batumi ile oynamış olduğu hazırlık maçının ardından çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Geçen hafta boyuncu günde çift idmanla takımın adeta pestilini çıkaran teknik direktör Hikmet Karaman, bu kez öğrencilerinin rahat bir nefes almasını sağladı.

Dün Mehmet Cengiz tesislerinde yapılan antrenmanın ana bölümünde takımı 4 gruplara ayırarak çeşitli varyasyonlar yaptıran Hikmet Karaman'ın bu yöntemi keyifli görüntülerin ortaya çıkmasını sağladı. Bir yandan takımın üstündeki baskı ve stresi almaya çalışan Karaman, diğer taraftan da Karadeniz derbisinin 11 inde değişiklik yapmaya devam ediyor. Geçen hafta yardımcısı eski golcü Hasan Özer yönetiminde forvet oyuncuları Kweuke, Edemwonı ve Tuszknysk'ye özel çalışmalar yaptıran Karaman'ın savunma da değişiklik yapması bekleniyor.

Ligin en fazla gol yiyen takımlarından biri olan ve bununla da savunma kurgusunu bir kez daha ele aldı. Çaykur Rizespor' da teknik direktör Hikmet Karaman son planı sakatlığı geçen Ümit Kurt ile Oboabona ikilisine dönmek. Sağ bekte devre arasında transfer edilen Süleyman Koç ve Orhan arasında kararsız kalan Karaman, D.Batumı ile oynanan hazırlık maçında ikinci yarda görev verdiği ve 2 asist yapan Matic Fink' in iyi performansı karşısında kararsız kaldı. Karaman sol bekte Özgür Çek'i önün dede İsmail i düşünüyor.
Dönüm gözüyle bakılan kritik Trabzonspor maçının ilk 11planın da yine değişikliklerin olacağı takımın anahtarı olarak orta sahayı gören Hikmet Karaman, Önceki gün D. Batumı ile oynanan hazırlık maçında orta alanda Robin Yalçın, MarwaneSaadane ile DavitPetruccı'ye birlikte görev verdi. Kanatlarda sürekli değişiklikler yapan ve kimi seçeceğine henüz karar veremeyen Hikmet Karaman, forvetteKweuke ile birlikte hazırlık maçında iki gol atan Edomwonyı'ye görev vermesine kesin gözle bakılıyor.

DÖNÜM NOKTASI
ÇaykurRizespor'lu futbolcular dün Mehmet Cengiz tesislerinde kendi aralarında sohbet yaparken takımın kaptanları ve tecrübeli futbolcular arkadaşlarına uyarılarda bulundu. Kötü gidişe artık dur demek zorunda olduklarını söyleyen Kaptan Kweuke, '20 puanla ateş hattının içindeyiz.. Bu durumdan kurtulmalıyız. Buda bizim elimizde. Önümüzdeki birkaç maç özellikle alt sıralarda bulunan tüm takımlar adına kırılma anlamına geliyor. Biz uzun zamandır kendi sahamızda kazanamadık. Bu duruma Trabzonspor maçıyla son vermek zorundayız. Evimizde kazanıp psikolojik üstünlüğü ele geçirelim' dedi.

Editör: Haber Merkezi