Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak Rize’ye Gelenler ‘RİZE’ Yazısıyla Karşılaşacak

Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın Gürcistan ziyaretinde gördüğü ve örnek alınan Rize turizm değerlerinin ambalaj olarak kullanıldığı çikolata beş farklı çeşitte üretilecek. 1985 yılından bugüne kadar Rize ve ilçeleri, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki işyerlerinde müşterilerine bin bir çeşit lezzeti sunan Dergah Pastaneleri ürün gamını da her geçen gün geliştiriyor.

Karadeniz Bölgesinde 15 şubesi ile kendini ispatlayan ve lezzetlerini müşterilerinin tercih ettiği güvenilir marka Dergah Pastaneleri; piyasaya sürmeye hazırlandığı turizm odaklı çikolatası ile bölge turizmine katkıda bulunacak. Hazırlanan özel ve şık ambalaj tasarımı ile çikolata turistlerin görselliğine de hitap edecek.

TURİZM DESTİNASYONLU TATLI BİR ÜRÜN
Konuyla ilgili bilgi aldığımız Rize İl Kültür Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, bu çalışma ile hem Rize'nin turizm destinasyon alanları tanıtılıp hem de ilimize gelen misafirlere tatlı bir ürün sunmamız sağlanacak' dedi.

BÖLGENİN DEV FİRMASI DERGAH
Dergah Pastaneleri 32 yıllık tecrübesi ile bölgemizde pastacılık sektöründe lider marka olduğunu kanıtlarken damak tadı tutkunlarının beğenisine sunduğu yeni markalar ile de ürün gamını genişletiyor. Dergah Çikolata ve Dergah Kuzine ile hizmet alanını ve ürünlerini çeşitlendiren firma; bölgenin dev kuruluşları arasında da yerini aldı.

Meşhur lezzetlerini Dünya'ya tanıtma misyonundan yola çıkan ve 32 yıllık geçmişe sahip Dergah Pastaneleri, aldığı talep ile özel tasarımlı çikolataları turistlerin beğenisine sunuyor. Çikolataların ambalajında, Rize'deki yayLaları, kaleleri, şelaleleri, kemer köprüleri, çayı, camileri ve diğer bir çok turizm değeri fotoğrafları yer aldı. Tasarımlarında turistlerin beğenileri, zevkleri, ilgi alanları üzerine geniş çaplı araştırma yaparak daha görsel, yalın ve şık bir tasarım anlayışını benimsenerek Rizeli fotoğraf sanatçılarının fotoğraflarıyla hazırlandı.

TURİSTİK YERLERİ ÜRÜNLERİMİZE TAŞIDIK
Ambalaj tasarımlarının ürün-hedef kitle uyumu ile paralel olması gerekliliğini vurgulayan Dergah Pastaneleri Gıda Mühendisi Bayram Durmuşoğlu, turistlere yönelik tasarladıkları ambalajlar için Rize'nin en çok ziyaret edilen mekanlarının fotoğraflarını seçtiklerini söyleyerek; 'Öncelikle Kültür Turizm Müdürlüğümüz ile kullanılacak olan mekanların fotoğraflarını seçtik. Ortaya çıkan tarihi ve turistik yerleri tasarımımıza ve ürünlerimize taşıdık. Sıkça hediyelik olarak düşünülen çikolatalar için Rize'yi yansıtan bir tasarım ortaya koyduk. Yalın bir tasarım görselliği öne çıkardık. Gösterişli, karmaşık bir tasarımdan ziyade sade, dikkat çeken ve göz yormayan tasarımı tercih ettik. Çikolatamız kalitesini daha önceki ürünlerimizde kanıtlamıştır.

Bölgede tercih edilen bir marka olduğumuz bir gerçektir. Bu yeni ürün ile Rize ilini ziyaret eden turistlere memleketlerine döndüklerinde götürebilecekleri özel bir hediyelik ürün sunma şansına erişeceğiz' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi