Rize Şehir içi Minibüsçüler Kooperatif Başkanı Sultan Dinç, Rize'deki trafik yoğunluğunun nedeninin şehir içi minibüslerinin olmadığını belirterek doğru tespitlerde bulundu. Kendilerinin trafik yoğunluğuna hedef gösterildiğine dikkat çeken ancak durumun hiçte sanıldığı gibi olmadığını kaydeden Dinç, 'Güney Çevre yolu diye bir yol yapıldı. Geçen sene bu yola ara sokaklardan yollar verilmişti. Menderes Bulvarından giden araçlar bu ara sokaklardan Güney Çevre Yoluna çıkıp paketleme kavşağına kadar gidebiliyordu. Bu da trafiği oldukça rahatlatıyordu. Maalesef karayolları buradaki giriş çıkışların birçoğunu kapattı. Tek bir kavşak bırakarak buradaki trafik uzunluğunu artırmıştır. Bu geçişlerin tekrar açılması için bizde gerekli birimlere yazılar yazıp ziyaretler yaptık. Belediyeye gidip bu kavşakları açın dediğimizde bize 'karayolları bu yolu bize henüz teslim etmedi' cevabı alıyoruz. 'Bize teslim etmeden biz bir işlem yapamıyoruz' diyor da bu trafik sorununa kim çözüm bulacak.' dedi.

KAZALARIN HESABINI KİM VERECEK?
Trafik sorununa çözüm üretmeye çalıştıklarını anlatan Dinç, şöyle devam etti:

Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma Rize’de Gençlere Ödüllü Yarışma

'Eski stadın oradaki dörtlü yol oradaki trafiği kaldırması mümkün değil. Halk Eğitim Merkezi'nin oradaki yol kapalı. Birçok gelişler eski stadın yanında ki yolda birleşiyor. Orada zaten Gençlik Spor Müdürlüğünün binası mevcut. Birçok öğrenci gece gündüz o yolu yaya olarak kullanıyor. Zaten dar bir yol. Buralarda yaşanacak kazaların hesabını yarın kim verecek' diye konuştu.

NE KAYIKMIŞ BE!
Rize merkezde de aynı trafik sorunlarının yaşandığını belirten Dinç, 'Meteler kavşağında bir kayık var. Bir kayığı şu şehir merkezinden kaldıramadık. Biz şehir içi kooperatifi olarak kaç kez müracaat ettik. Ne kayıkmış be kayığı oradan kaldıramıyoruz. Rize Belediyesi 'Karayollarınındır' diyor, Karayolları ise 'Rize Belediyesinindir' diyor. Şu Rize'nin trafiği birkaç yılda ne hale gelmiştir. Bunun ceremesini vatandaş çekiyor bunu yetkililer neden görmüyor. Bütün yolların kesiştiği yer orasıdır. İnsanlar artık şehir merkezine araba ile girmeye çekiniyorlar. Bu kayık oradan kaldırılınca bir nebzede bir rahatlık olacak ama yeterli değildir. Şehirden çıkan araçlar, belediye durağının oradan çıkan araçlar, Derepazarı mevkiinden gelen araçlar, Engindere-Güneysu tarafından dış yoldan gelen araçlar, şehirden çıkıp hem menderes bulvarına hem de transit yola çıkacak araçların kesiştiği bir noktada zaman zaman trafik adeta kilitleniyor. Kalıcı bir çözüm üretilmesi gereklidir. Bu işin uzmanları var. Kurulan komisyonlarda bize bir şey sorulmuyor. Biz bu işin içindeyiz sokağındayız. Masa başında kalemle bu işler çözülmez' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi