Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Giresun illerinde kesintisiz, kaliteli enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyen Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş, müşteri memnuniyetini ön plana alarak iletişim ve hizmet kalitesini her geçen gün arttırıyor.

Rize'de Kontrolden Çıkan Taksi, Bariyere Çarparak, Durdu Rize'de Kontrolden Çıkan Taksi, Bariyere Çarparak, Durdu

Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane'de 1 Milyon 300 binden fazla aboneye elektrik dağıtım hizmeti verdiklerini ifade eden Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, 2017 yılının en'lerini açıkladı. 2017 yılı enerji verilerine göre; 'En yüksek tüketim ayı : İç ve dış turizmdeki artış, bölgeye özel çay ve fındık tarımı sonucu ile 2017 yılının Temmuz ayında 364 milyon kilovattsaat, en düşük tüketim ayı : 2017 yılının Şubat ayında 290 milyon kilovattsaat, en yüksek ve en düşük tüketim ayı arasındaki fark yüzde 25 olarak belirlendi. En yüksek tüketim günü: 2017 yılının en sıcak günü olan Temmuz ayının 27'sinde 13.2 milyon kilovattsaat, en düşük tüketim günü : 2017 yılının Ramazan Ayının ikinci günü olan Haziran ayının 26'sında 7.9 milyon kilovattsaat, en yüksek ve en düşük tüketim günü arasındaki fark yüzde 40 olarak belirlendi. En yüksek tüketim saati : 2017 yılının Mayıs ayının 23. günü saat 20.00'de 684 megavatt, en düşük tüketim saati : 2017 yılınınRamazan Ayının ikinci günü olan Haziran ayının 26. günü saat 05.00'te 220 Megavatt en yüksek ve en düşük tüketim saati arasındaki fark yüzde 210 olarak belirlendi.

Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, elektrik enerjisi, dağıtım şebekeleri ile üretildiği bölgeden diğer bölgelere taşınabilen ancak depolanamayan bir enerji kaynağı olduğunu hatırlatarak: 'Bu sebeple elektrik enerjisi talebinin tahmin edilmesi operasyonel ve mali planlama açısından çok önemlidir. Bölgemizde abonelerin tüketim alışkanlıklarında çok yüksek değişkenlik olmaktadır. Yatırım, bakım ve onarım faaliyetlerimizi planlamada bölgesel tüketim verilerinden faydalanıyoruz. EPDK'nın teknik ve teknik olmayan kayıp için belirlediği yüzde 9,06'lık hedefi yüzde 8,1'e düşürmeleri ile sektör değerlerinin üzerinde bir başarıya imza attık' dedi.

Editör: Haber Merkezi