70 yaşında ki Fikret Türüt ve 68 yaşında ki Fatma Yazıcı'nın ameliyatını Prof. Dr. Şaban Şimşek ve Doçent Doktor Murat Okutucu üstlendi. Bu ameliyatın Samsun'dan Hopa'ya kadar bulunan hastanelerde ilk kez yapıldığı bildirildi. Türkiye'de sadece bir kaç ilde yapılabilen göz (kornea) nakli Rize'de Türkiye'nin sayılı göz doktorlarından biri olan Prof. Dr. Şaban Şimşek ve ekibi tarafından ilk defa RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanesi'nde iki hastaya göz nakli gerçekleştirildi.


Rize'de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Eğitim Araştırma Hastanesinde dekan olarak görev yapan ve ardından görevden alınarak İstanbul'a gönderilen Prof. Dr. Şaban Şimşek'in himayelerinde gerçekleşen ameliyat sonucu iki hastaya göz nakli gerçekleştirilmiş oldu. Hastaların ameliyat sonunda durumlarının çok iyi olduğu bildirildi.

Rize Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Kim Oldu? Rize Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Kim Oldu?

Konuyla ilgili 53 Gazeteciler Derneğinde bir açıklama yapan Prof. Dr. Şaban Şimşek, iki hastaya göz naklinin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek şunları söyledi: 'Bu ameliyat üniversitemiz ve fakültemiz için çok önemli bir gelişmedir. Bu ameliyat gerçekten zor bir ameliyattı. Gerekli riskleri alarak arkadaşlarımızla beraber başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Geçtiğimiz Cuma günü yeni yardımcı doçent arkadaşımız beni aradı. İki tane kornea alındığını ve bize vereceklerini söylediler. Doçent arkadaşımız Rize'de ki görevimden ayrılışımın sıkıntılı olduğunu bildiği için 'ne yapalım korneaları kabul edelim mi' diye sordu. Olur mu diye cevap vererek bunun bir sağlık hizmeti olduğunu söyledim. Hastaları hazırla bana söyle bende gelir sana yardımcı olurum dedim. Kendi hastanemde olan sorumluluklarımı gerekli görüşmelerimi yaparak izin alıp geldim. Uçak biletimi bile doçent arkadaşımız aldı. Sarp'tan Samsun'a kadar retina ameliyatları yapılamıyordu. Bir ilki gerçekleştirerek hastanemizi bu ameliyatları yapacak duruma getirdik. Burada böyle bir ameliyat yapılmadığı için eksik malzemeleri de yanıma alıp geldim ve ameliyatlarımızı başarılı bir şekilde yaptık'

Editör: Haber Merkezi