Gündoğdu mevkii Hamidiye mahallesi sahil kısmında bulunan Doğu Park'ta oturma alanları, yürüyüş, koşu, bisiklet yolları, şehirler arası yolculuk yapanların rahatlıkla kullanabileceği banyo, mescit, lavabolar, üstü kapalı çocuk oyun parkı bulunuyor.

Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı

Ayrıca parkın merkezinde geçmişten günümüze kadar kurulmuş olan 16 Türk devletinin bayrakları ve bu bayrakların ortasında bulunan park anıtında Orhun Abideleri, Osmanlı Tuğrası ve Türk devletlerinde öne çıkan figürler temsil ediliyor.

Yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte parkta yapılan son çalışmaları inceleyen Başkan Kasap, ekibinden son durum hakkında teknik bilgiler aldı.

Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Başkan Kasap, çok yakın bir tarihte parkın tamamlanıp açılışını yapacaklarını kaydetti.

DOĞU PARK PROJESİ

Gündoğdu beldesini Rize Belediyesi'ne bağlanarak Hamidiye mahallesi olmasıyla birlikte bu bölgede yaşayan vatandaşların daha ferah bir ortamda vakit geçirebilmek adına Doğu Park Projesine başlanıldı.

Halkın gezip dolaşabileceği, spor yapabileceği alan haline getirilecek olan Hamidiye mahallesi sahili, Doğu Park projesiyle yeni yüzüne kavuşacak. Hayata geçirilecek proje içerisinde yaklaşık 10.000,00 m2 alanda çocuk oyun parkları, 2000 m2 alanda asfalt yürüyüş yolu, 1500 m2 alanda desenli baskı beton yürüyüş yolu , engellilerin kullanımına uygun yürüyüş yolları , kauçuk zemin kaplamalı oyun yerleri , 9 adet ahşap kamelya , 30 adet ahşap oturma bankı , 16 Türk Devleti bayrak direği , 115 m2 alanda amfi tiyatro merkezi 560 m2 alanda üzeri asma germe sistemi ile üzeri kapalı 1 adet büfe, mescit, tuvalet ve duş binalarının bulunduğu sosyal tesis , 1000 m uzunluğunda sosyal tesis alt yapısı, 51000 m3 toprak kazısı, 1733 m2 alanda parke taşı zeminli otopark yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi