Tüp bebek tedavisinde güncel teknolojileri tartışmak üzere Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Rize şubesi başkanı Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin'in davetlisi olarak Prof. Dr. Bülent Tıraş Rize'ye gelerek bir seminer verdi.

Doç. Dr. Yeşim Bayoğlu Tekin açılışta yaptığı konuşmada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı olarak Rize'de kısırlık tedavisi konusunda hizmet verdiklerini ve aşılama yöntemi ile gebelik oranlarının diğer merkezlere göre oldukça yüksek oranda olduğunu bildirdi.

Artık Rize için Tıp Fakültesi bünyesinde açılacak bir tüp merkezinin bir ihtiyaçtan çok zaruret haline geldiğini belirten Bayoğlu; 'Çocuk sahibi olmak için başvuran hasta sayısının her geçen gün artıyor. İlimizde tüp bebek merkezi kurulması için Tıp Fakültesi adına gerekli girişimlerde bulunduk. Rize halkının da bu konu hakkında ki taleplerini dile getirmeleri gerekiyor' diyerek Rizelilere mesaj verdi.

Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı

MİKRO-ÇİP YÖNTEMİ İLE YÜZDE 65 BAŞARI
Prof. Dr. Bülent Tıraş'ın yaptığı konuşmada, tüp bebek tedavisinde son yıllarda kullanıma giren mikro-çip yöntemi sayesinde başarı oranlarının artık en yüksek seviyelere ulaştığını söyleyerek; direktörü olduğu Acıbadem Maslak hastanesinde tüp bebek başarı oranlarının bu yöntem sayesinde %65'lere ulaştığını ifade etti.

Bölgedeki Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanlarının yoğun ilgi gösterdiği seminerde, kısırlık tedavisindeki son gelişmeler, güncel tedavi yöntemleri ve başarıyı artırmada etkili olan faktörler üzerinde duruldu.

Editör: Haber Merkezi