CZN Burak, Rize’de Etkinlik Düzenleyecek CZN Burak, Rize’de Etkinlik Düzenleyecek

Dörtyol Şehit Halil Sadıkoğlu İlk ve Ortaokulunda yapılan fuara İl Dernekler Müdürü Kazım Demirci, Çaykur Camidağı Çay Fabrikası müdürü Mustafa Kemal Hindistanlı, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Biriminden Resul Kul, ve Mustafa Güven, TOBB Fen Lisesi Müdürü Tekin Işık, yöneticiler, davetliler ve veliler katıldı.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan okul müdürü Süleymen Toptan; 'Okuldaki müdür, idari personel ve öğrencilerin katılımı ile etkinlikler yapıyoruz. Bu TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı da onlardan birisidir. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Maksadımız öğrencilerimizin ufuklarını daha da genişleterek, bilim yolunda emin adımlarla ilerlemeleri, öz güvenlerini pekiştirerek, takım halinde daha nice başarılara ulaşmalarına ortam hazırlamaktır' diye konuştu.



40 öğrencinin yapmış olduğu 20 eser arasında; Organ Bağışı, Bu Şapkayla Şemsiye'ye İhtiyaç Yok, Anti kare Sayılar, Simetrik Asalların Gizemi, Matematik Başarısında Aile Etkisi, Çekici Misin, Çevreye Duyarlı Mısın, Klorofili Görebilir Miyiz, Misafirperver misiniz isimli eserler oldukça ilgi gördü. Fuar ilgiyle gezilirken, davetler öğrencilerden eserler hakkında da bilgiler aldı.

Editör: Haber Merkezi