Düğün araçlarını yaşama yol ver sloganlarıyla süsleyen çift, İl Ambulans Servisi Başhekimliği önündeki acil yardım ambulansının önünde ve içinde dış mekan düğün fotoğraflarını çektirdi.İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı Ardeşen 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda görev yapan Çatan, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yaşama Yol Ver' projesine trafikte ambulans kullanan bir sürücü olarak destek olmak ve farkındalık olması için en mutlu gününde yanında olan misafirlere projeyi anlatarak, saniyelerin kendileri için ne kadar önemli olduğunu ilk ağızdan anlatma fırsatı buldu.

Başkent'te Gol Sesi Çıkmadı! Başkent'te Gol Sesi Çıkmadı!

Pazar Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleşen düğün töreninde sağlık personelleri tarafından stant kurudu. Düğüne gelen davetlilere sağlık personelleri tarafından proje hakkında bilgilendirme yapılarak, çeşitli materyaller dağıtıldı. Ambulans şoförü Eyüp Çatan ve Şengül Şentürk çifti düğün salonunda gelen misafirlerine farkındalık oluşması amacıyla tek tek projeyi anlatarak, destek olmalarını istedi.Ambulans şoförü Eyüp Çatan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ' Sağlık Müdürlüğümüz bu konu üzerindeki çalışmasını yakından takip ettiğini ve düğününde böyle bir etkinlik olmasından dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, 'Düğünüme katılan herkesten trafikte ambulans yol vermelerini istiyorum' dedi.


Trafikte bir çok sıkıntılar yaşadıklarını belirten Çatan, 'Hastalarımız hastaneye gecikmesin. Onları bir an önce hastaneye ulaştırmak için bizler çaba gösterirken sizlerde bizlere trafikte yardımcı olun. Tüm vatandaşlarımızdan bu konuda duyarlı olmalarını ve bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu projeye herkesin destek olmasını bekliyoruz. Yaşama yol verin' diye belirtti.
En mutlu günümüzde böyle bir güzel proje destek oldukları için ayrı bir mutluluk yaşadıklarını ifade eden Şentürk, 'Bugün bizim en mutlu günümüz. Eşim ambulans şoförü olduğu için trafikte yaşadığı zorlukları en iyi ben biliyorum. O yüzden herkesten ambulans yol vermelerini istiyoruz. Bu güzel çalışmaya bizde destek olduğumuz için mutluyuz' diye konuştu.


Çiftlerin nikahını kıyan Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa ise, '112 acil yardım hattının gereksiz yere meşgul edilmesinin zorluklarını tüm vatandaşlarımızın yaşayabileceğini belirterek, 'Gereksiz arayan vatandaşlardan dolayı gerçek hastalara ulaşmakta zorluklar yaşanıyor. İnşallah bundan sonra vatandaşlarımız daha duyarlı olur ve 112 gereksiz aramaz. Çok az bir gecikme dahi bir cana mal olabilir. O yüzden gerek 112 hattını aramakta gerekse de trafikte ambulansa yol verme konusunda tüm vatandaşlarımızdan daha hassas davranmalarını bekliyoruz' değerlendirmesinde bulundu.

Proje hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, şunları kaydetti:
'Trafikteki vatandaşların ambulanslara yol vermesi, 112'ye düşen gereksiz çağrılara engel olmak, ilk yardımda yapılması gereken hareketlerin neler olabileceği gibi günlük hayatta her an karşılaşabileceğimiz olaylarla ilgili vatandaşlarımızı bilgi sahibi yapmak. Özellikle küçük yaştaki çocuklarımızı ve gençlerimizi acil sağlık hizmetleri konularında bilinçlendirerek, saniyelerin bile büyük önem taşıdığı ve insanları hayata döndürmede bilinmesi gereken kuralları aşılamak istiyoruz. Bu amaçla Bakanlığımız tarafından hazırlanan boyama kitabı, araç koku giderici, şapka, afiş ve broşürleri dağıtarak acil sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğinin ve kalitesinin artmasını sağlıyoruz'Tepe, 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin bir gün bize ve yakınlarımıza da gerekli olabileceği düşüncesiyle herkese önemli görevler düştüğünü de hatırlatarak, özellikle 112 acil hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi hususunda vatandaşları uyardı.

Editör: Haber Merkezi