Vatandaşlara yönelik astım hastalığına dikkat çekmek için Tuzcuoğlu Memişağa Parkında düzenlenen etkinlikte, Türkiye Ulusal Allerji ve Klinik İmmünoloji Derneği Üyesi ve RTEÜ İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adile Berna Dursun tarafından genel bir bilgilendirme yapılarak, vatandaşların soruları cevaplandırıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğünce kurulan stantta vatandaşlara solunum testleri uygulanarak, astım hastalıkları hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini


Astımdan korunma yolları hakkında bilgiler veren Dursun, 'Astım kontrolünü güçleştiren etkenler arasında ilaçların doğru teknikle ve düzenli kullanılmamasının yanı sıra, sigara dumanı, alerjenler ve kimyasallar gibi tetikleyicilere maruz kalmak ile obezite sayılabilir. Yapılan araştırmalarda hastaların ilaçlarını doktorunun önerdiği şekilde kullanmasının, sigarayı bırakmanın ve obez hastaların kilo vermesinin, sağlıklı ve dengeli beslenmenin, düzenli egzersiz yapmanın, solunan ortam havasını temiz tutmanın astımın kontrolünü kolaylaştırdığı gösterilmiştir.' diye konuştu.

Dr. Sebih Alp ise kurulan stantta Solunum Fonksiyon Testi uygulamıştır. Çıkan sonuçlar Prof. Dr. Adile Berna Dursun tarafından yorumlanmıştır. Bununla birlikte Halk Sağlığı Müdürlüğünden Şube Müdürleri Bilal Ataşçi, Olgun Şafak ve Dr. Sibel Gök İnecikli ile Kronik Hastalıklar Birim çalışanları Dyt. Burcu Özgürler ve Dyt. Sümeyye Topçu Kurtoğlu da vatandaşlarımıza gerekli bilgilendirmeleri yapmışlardır. Söz konusu etkinlik halkın yoğun katılımı ile gerçekleşmiştir.

Editör: Haber Merkezi