Ebruli Yaşam ve Sanat Derneğinden Rize Kadınına Klip

Ebruli Yaşam ve Sanat Derneğinden Rize Kadınına Klip

  • 0
  • 0

Rize’de, Ebrulu Yaşam ve Sanat Derneği ile 100 Yapım tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel ‘Bu şehrin kadınları’ klibi hazırlandı.

Klipte, Rize kadınının sadece çay tarlasındaki mücadeleci karakteri ile değil iş, sanat ve sosyal hayatta var olduğu mesajı verilmeye çalışıldı.

‘Bu Şehrin kadınları’ klibi için Babillon Hotel’de tanıtım programı düzenlendi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile eşi Esma Bektaş, Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy ve eşi Özlem Aksoy ile davetlilerin katıldığı programda konuşan Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, bu kentin kadınlarının çay tarlasında çaya emek veren, yıllarca cefakarlık çeken, yoksulluğu ve gurbeti yaşamış Kaçkar Dağları gibi kadın anlamına geldiğini belirtti.



Cerrahoğlu, “Karadeniz’in ve Rize’nin cesur, mert, azimli kadınına armağan ettiğimiz tanıtım klipi hazırladık. 'Bu şehrin kadınını en iyi yine bu şehrin kadını anlatır' dedik. Projeyi önce gönlümüzü koyduk ve ortaya gönülden gönüle dokunan bir tanıtım filmi çıktı. Bu proje artık bizden çıkarak Rize’nin, Karadeniz’in ve Türkiye’nin projesi olacak. Her şey bu güzel ülkemiz, geleceğimiz ve kadınlarımız için” dedi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş da, 'bu şehrin kadını' denildiğinde kırsalda sırtında sepeti ile bir fotoğrafın gözlerde canlandığını belirterek, “Artık kırsal hayat toplumda daha az yer tutuyor. Toplumumuz şehirleşti. Toplumun aktif ve etkin kısmı şehirlerde yaşıyor. Eski kalıpları bırakarak güncel gerçeklikle ve gelecekle bir bağlantı kurmamız gerekiyor. Derneğimizin bu bağlantıyı kurma noktasında önemli bir başarısı var” dedi ve klipin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.
 

100 Yapım olarak bu şehrin kadını için öteden bu yana farklı çalışmalar içerisinde olduklarını ifade eden filmin yönetmeni Memiş Ali Yazıcı, "Ebruli Yaşam ve Sanat derneği bize bu proje ile gelince çalışmayı değerlendirip işe koyulduk. Güzel bir klip ortaya çıktı. Umarım klibi izleyenler kendilerinden gerçek hayattan içerisinde çeşitli sahneler bulacaklardır. Bu klibi izleyenler bu şehrin kadınlarını sadece belli başlı platformlarda değil bir çok alanda güçlü ve başarılı olduğunu görecekler. Aynı zamanda ben bir babayım kızımla beraber bu çalışmanın içerisinde beraber çalışma mutluluğunu da yaşadım. Teknik anlamda bir çok malzemeye ihtiyaç duyarak zor şartlarda klibin çekimini yaptık. Yaklaşık bir buçuk ay süren çalışma sonucu hazırlanan klibin toplumumuz tarafından beğenilerek izleneceğini düşünüyorum" diye konuştu.   

Projenin koordinatörlüğünü yapan ve Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu olan Aytül Turan ise filmin çekimlerinde zor anlar yaşadıklarını dile getirerek; "5 yıldır bu şehrin kadınları için projelerimizi dernek olarak sürdürüyoruz. Bu sene farklı bir projeye imza atmak için yola çıktık. 2013'te bestelenen bir şarkımız vardı. Ona bu yıl klip çekmek için kollarımızı sıvadık.
Çok emek ve güçlüklerle hazırlanan klipte Rize'nin çok sayıda öğesinden bir kaçını yansıtmaya çalıştık. bestenin sözlerinden yola çıkarak kadınımızın öz kültürünü yansıtmayı uygun gördük. Sonuçtan çok memnunuz. Bu bir başlangıç olur her kadınımız kendi hikayesini anlatır. Bu bizim şu anki en büyük hedefimiz. Kadın var oldukça güzelleşir. Toplumun güzelleşmesi için kadının güçlü duruşuna ihtiyacımız var. İnşallah herkes bizim amacımızı görür ve bizimle aynı yolda yürür" ifadelerini kullandı.



Konuşmaların ardından Mehmet Ali Güneş ve İrfan Çalık'ın yazdığı, ‘Bu şehrin kadınları’ türküsü eşliğinde yönetmenliğini Memiş Ali Yazıcı’nın yaptığı Rize kadınını anlatan klip izlendi.

Haber :

Alan olarak Rize'deki en büyük kale hangisidir?

Yorum Yap