Eğitiminde Bir İlk Daha

Eğitiminde Bir İlk Daha

  • 0
  • 0

Çamlıhemşin Eğitim Kurumları uluslararası büyük eğitim kurumlarıyla iş birliği yaparak dev projelere imza atıyor.

Haritada çok küçük bir yer kaplayan Çamlıhemşin, büyük eğitim kurumlarıyla iş birliği içinde uluslararası alanda dev projelere imza atıyor. 

İlçedeki eğitim kurumlarından Çamlıhemşin  Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Çamlıhemşin ilçe Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı AB ERASMUS+ projeleri Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından kabul edildi.

 Bu projeler ilçe eğitimine büyük katkı sağlayacak. Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında eğitsel projeleriyle gündemden hiç düşmeyen Çamlıhemşin Çok Programlı Anadolu Lisesi, bu projeyle de uluslararası alanda adından söz ettirecek. Çamlıhemşin Çok Programlı Anadolu Lisesi, “Avrupa'da Pasta Yapımı ve Son Standartlarda Pasta Süslemeleri Stajı” ERASMUS+ PROJESİ ile öğrencilerine Avrupa deneyimi yaşatmaya hazırlanıyor.

40.000 Avroluk bütçesi bulunan proje kapsamında 7 öğrenci ve 1 öğretmen Çek 
Cumhuriyet'ine giderek 2 hafta boyunca çeşitli eğitimlere katılacak. Bu eğitimlerle öğrenciler kendilerini geliştirme ve iyi örnekler edinme fırsatı bulmaları sağlanıyor.

Açmış olduğu kurslar ve kursiyerlerin üretmiş oldukları el emeği ürünleriyle dikkatlerden hiç düşmeyen Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi, bu projeyle  eğitimcilere Avrupa'da eğitim fırsatı veriyor.Açmış olduğu kurslar ve kursiyerlerin üretmiş oldukları el emeği ürünleriyle dikkatlerden hiç düşmeyen Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi, bu projeyle  eğitimcilere Avrupa'da eğitim fırsatı veriyor.

Çamlıhemşin Halk Eğitim Merkezi'nin hazırladığı “Web 2.0 Teknolojileri Kullanarak Öğretme ve Öğrenmede Farklılık Projesi” Türkiye genelindeki 1030 HEM arasında ilk 25 projenin içerisine girmeyi başardı. 13500 Avroluk bütçesi bulunan proje ile Şubat 2018-İspanya , Haziran 2018-Portekiz'e hareket edilecek. 


Bu projeyle, eğitimcileri teknolojik açıdan yeterlilikleri geliştirilirken diğer yandan modern dünyanın ve Avrupa'nın eğitimsel öncelikleri doğrultusunda yenilikçi çağdaş bir eğitim anlayışı getirmesi bekleniyor.
 

Haber :

Hangi ülkenin Karadeniz'e kıyısı yoktur?

Yorum Yap