Geleneksel hale gelen, çılgın ve adrenalin tutkunlarının katıldığı 'Kış Yüzme Şenliği' bu yıl 10-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan 2 bin 850 rakımlı Avusor Yaylasında ki Kalpli Göl de yapılacak. Bu şenliği her yıl katılan ve organize eden Rizeli doğa tutkunu ve fotoğrafçı Hasan Önder, Kaçkarların eteklerinde Fırtına Vadisinin doğu kolunda bulunan 2 bin 700 rakımlı Tobamzga Yaylasında şenliğin hazırlıklarına başladı. Yaklaşık 10 santimetre kar yağdığı görülen yaylada Önder, dondurucu soğuğa rağmen Tobamzga Gölünde yüzerek temiz ve bol oksijenin tadını çıkarttı.

Önder, etrafta yağan kar dolayısıyla yükseklerde havanın çok soğuduğunu belirterek; 'Bugün suyun eksi beş derece olmasına rağmen yüzerken üşümedim. Her halde artık bu soğuk suda yüzme işine ben alıştım. Herkese bu heyecanı yaşamasını tavsiye ediyorum' dedi.

10-12 KASIMDA ŞENLİK VAR
Daha önce bir çok kez kış mevsiminde buzul göllerinde yüzerek gündeme gelen doğa tutkunu Hasan Önder, Kaçkarlara yaklaşık bir ay önce ilk karın düştüğünü ifade ederek; 'Her yıl olduğu gibi bu yılda Kaçkarlarda bulunan buzul göllerde yüzme şenliği organizasyonu yapacağız.

Kış Yüzme Şenliği bu sene 10-12 Kasım tarihinde 2 bin 850 rakımda bulunan Avusor Yaylasında ki Kalpli Göl de yapılacak. Şenliğe; doğa tutkunlarını, stresten, gürültüden uzak, adrenalini yüksek, ezilmemiş karda yürüyerek, buzullar arasında yüzmek isteyen ve o yükseltide dünyada yapılan tek şenlik atmosferini yaşamak isteyen dostları davet ediyoruz. 10 Kasım'da Ayder Yaylasında buluşarak 12 Kasım'da Kemerli Kaçkar'ın eteğinde bulunan gölde yüzmeye gideceğiz' diye konuştu.

'YURTDIŞINDAN DA KATILIMCI BEKLİYORUZ'
Bu etkinliği aynı zamanda turizme katkı sağlamak için yaptıklarını dile getiren Önder; 'Asıl gayemiz kış sporlarına ve kış turizmine dikkat çekmek. Turizmin çeşitlenmesine katkı sağlamak. Rize'nin sahip olduğu eşsiz doğal güzellikleri ve farklılıkları tüm dünyaya göstermek. Bu etkinlikteki diğer bir amacımız da bölge turizmin 4 mevsime yayıp turizmdenyöre insanına katkı sağlamaktır.

Rize'nin Tek Kadın Başkanı, Stadyum ve Tesis Talep Ediyor! Rize'nin Tek Kadın Başkanı, Stadyum ve Tesis Talep Ediyor!

Rizebirçok buzul göle sahip. Bu göllerin dünyada eşi benzeri yok. Sahip olduğumuz bu buzul göller ülkemize ayrıcalık katıyor. Geçtiğimiz yıllarda bireysel olarak yaptığımız bu aktiviteyi şenliğe çevirmek istedik. Geçtiğimiz yıl yaptığımız şenliğe çok yoğun katılım oldu, ulusal, hatta uluslararası basında geniş yer verildi. Bu yıl yurtdışından da katılımcı bekliyoruz ve uluslararası kış yüzme şenliği olması için gerekli çalışmayı başlattık' dedi.

Editör: Haber Merkezi