Rize Valiliği'nin himayelerinde Rize Dernekler Federasyonu'nun organize ettiği 10. Rize Tanıtım Günleri İstanbul'da sürüyor. Rize Valiliği'nin himayelerinde gerçekleşen 10. Rize Tanıtım Günleri'ne Rize'nin 11 ilçesi geniş stantlarla katılıp yörenin bütün kültürel argümanlarını sergiliyor. Rize Günlerinde, kent, yöresel tatları, kültürü ve doğal güzellikleriyle İstanbul'a taşındı. 24 Eylül Pazar gününe kadar İstanbul Maltepe sahilinde devam edecek etkinliklerde Rize'de ki kamu ve özel bir çok kuruluş yerini aldı.

TURİZMDE CİDDİ PROJELER GELİŞTİRİLİYORUZ
Rize'den İstanbul'a şehirlerini tanıtmaya geldiklerini ifade eden Rize Valisi Erdoğan Bektaş, 'Rize son yıllarda turizmde önemli hamleler yaptı. Sahil yolumuz tamamlandı. Ovit Tüneli tamamlanıyor, Rize-Artvin Havalimanı çalışmaları başladı. Ayder Yaylasını yenileme çalışmalarımız var. Yeni Ayder'ler oluşturma çalışmalarımız var. Ciddi projeler geliştiriliyoruz. Rize'de sağlam bir turizm alt yapısı oluşturma çalışmalarını yürütüyoruz.

Kablo Hırsızı Suçüstü Yakalandı Kablo Hırsızı Suçüstü Yakalandı

Belki de Türkiye'nin en büyük kayak tesisini Rize'de yapacağız. Bunun çalışmalarını yürütüyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Bakanımızın da destekleriyle büyük bir kalkınma hareketimiz var. Rize OSB'miz de fabrikalarımız yükseliyor. Doğu Karadeniz'in başkenti Rize, Kaçkarları içerisinde bulunduruyor. Kaçkarlar bir çok potansiyeli içinde barındırıyor. Rize-Artvin havalimanı bunun için önemli bir yatırım. Kısa zamanda Rize turizmde ciddi yollar alacaktır. Artık çayın yanında turizmde bölge için önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Biz Rize Günleri ile Rize hasretini bir nebzede olsa gidermenin gayretindeyiz. Kültür ve turizm potansiyelimizi tanıtmaya çalışıyoruz. Uzaktan yakından gelen herkesi selamlıyorum, teşekkür ediyorum' diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi