1993 ten buyana yayıncılık hayatında olan Anadolu medyasının güçlü ismi Çay Tv, bir bir rekora ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hiç ara vermeden kesintisiz 30 saat yayında kalmak için kamera karşısına geçen Çay Televizyonu Ankara temsilcisi ve program yapımcısı İbrahim Eksilmez, bu süre içerisinde hiç uyumayacak.

15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmamak yaşanan hain darbe girişimini hatırlatmak için hazırlanan '15 Temmuz ekran nöbeti' programı Perşembe günü saat 13.08'de başladı. Dünya Erkek Rekorları Hakemi Aydın Türkgücü'nün nezaretinde yapılan programda, sunucu belirli kurallar çerçevesinde mola verebiliyor.

Tek sunucuyla 6 saat olan Türkiye rekorunu geçen sene 28 saat 2 dakikaya çıkartan İbrahim Eksilmez, kendi rekorunu bu yıl egale etmek istiyor. Ankara, İstanbul stüdyolarından ve dünyanın çeşitli ülkelerinden telefon konukları alınan programda, 15 Temmuz'da yaşananlar konuşuluyor. Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, eski İstanbul Ak Parti İl Başkanı Selim Temurci gibi isimlerinde katıldığı programda çok sayıda sivil toplum temsilcisi ve gazeteciler programa canlı yayına alınıyor.

19 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı 19 Öğrenci Zehirlenme Şüphesiyle Hastaneye Kaldırıldı

'ELBETTE İNSANIZ ZOR OLUYOR'
Program yapımcısı İbrahim Eksilmez, yaklaşık 60 konuk ile program süresini 30 saati bulmasını beklediklerini ifade ederek, 'Evet bir sunucu için zor bir görev ama biz daha önce bunu gerçekleştirdik. Limonlu su ve çay içerek ekran karşısında kalmaya çalışıyorum. Konuklarımızın performansı bize de güç veriyor. Burada ki ekibimizin motivasyonuma katkısı var. Elbette insanız yoruluyoruz. 15 Temmuz'u unutturmamak adına herkes bir program veya belgesel yapacaktı. Biz farklı bir şey yapalım dedik. Nöbetimiz Perşembe günü 13.08'de Dünya Erkek Rekorları Hakemi Aydın Türkgücü'nün gözetiminde başladı. Geçen yıl 28 saat 2 dakika ile rekor kırmıştık. Bu yıl bu rakamı geçeceğiz. Rekor bu işin bahanesi 15 Temmuz'u hatırlamak unutturmamak amacındayız.' dedi.

'12 DAKİKA MOLA VEREBİLİR'
Dünya Erkek Rekorları Hakemi Aydın Türkgücü ise rekorun kurallarını hatırlatarak, şunları söyledi, 'Rekor olabilmesi için tek sunucunun tek yerden yayını yapması gerekiyor. Kesinti olması halinde rekor girişimi sonlandırılacaktır. Programa herkes konuk alınabilir, konuklar rekora şahitlik ederler. Sunucu bir saatlik dilimde 12 dakika mola süresi vardır. Rekor denemesi sunucunun sağlık problemi olması, kendiliğinde bırakmak istemesi ve kuralların dışına çıkması ile sona erecektir.'

Editör: Haber Merkezi