Etkinliğe Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın yanı sıra Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Otizmle Mücadele ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Resul Usta, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik atölye çalışmalarına katılan çocukların aileleri ve dernek gönüllüleri katıldı. Etkinliğin ilk bölümünde Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Rize Milletvekili Hasan Karal tarafından, yaz spor okulları kapsamında yüzme kurslarında başarılı olan çocuklara madalyaları verildi.

Husumetli Olduğu Arkadaşlarına Pusu Kurdu: 1 Ölü, 1 Yaralı Husumetli Olduğu Arkadaşlarına Pusu Kurdu: 1 Ölü, 1 Yaralı

Madalya töreninin ardından bir konuşma yapan Rize Milletvekili Karal, organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ederek 'Bilhassa bu zorlu sınavda bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan mücadele veren anne-babaları tebrik ediyorum. Rize'miz de bu çocuklarımızın geleceği için daha modern ve çağdaş tesislerin hayata geçirilmesi konusunda ortaya konan projelerin her zaman destekçi olduk. Bu anlamda derneğimizin çalışmalarına da destek vermeye devam edeceğiz' dedi.


Rize Milletvekili Karal'ın ardından yaptığı konuşmada; engelliğin toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu, engelli vatandaşlarımızın yükünü sadece aile bireylerinin çekmesi durumunda, yüklerinin çok ağır olacağını ifade eden Vali Bektaş, 'Son zamanlarda engelli vatandaşlarımızın ailelerinin yükünü hafifletmek adına Devletimiz ve Meclisimizce, ciddi yasal düzenlemeler hayata geçirildi. Bizlerde yerelde elimizden gelen katkıyı bu çocuklarımıza ve ailelerine vermeye devam ediyoruz. Otizmli çocuklarımızın ailelerinin sorumluluklarının farkındayız. Ailelerimizi biraz olsun rahatlatabilmek adına özel okullarımızda ve atölyelerimizde çocuklarımızı daha iyi bir geleceğe hazırlamak için öğretmenlerimiz büyük bir özveri ile çalışıyor. Bu anlamda onlara da teşekkür ettiğimi ifade etmek istiyorum' dedi.

Rize de otizmle mücadele konusunda özel okul ve dernek sayesinde nispeten bir kurumsallaşma sağlandığına değinen Vali Bektaş, çocuklarımızın yüzünün gülmesinde katkısı olan herkese teşekkürlerimi bir borç biliyorum diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından Vali Bektaş ve programa katılan diğer misafirler, atölye çalışmalarının sergilendiği alanın açılışını yaparak stantlarda sergilenen ürünleri incelediler.

Editör: Haber Merkezi