'Engelliler Haftası 10-16 Mayıs tarihleri arasında ülkemiz başta olmak üzere birçok ülkede engelli vatandaşlarımızın sorunlarına dikkat çekilmesi, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, yapılan çalışmaların değerlendirilmesi açısından önemli bir haftadır.

Rize’de Yeni Su Depoları İnşası Tamamlandı Rize’de Yeni Su Depoları İnşası Tamamlandı

Ülkemizde son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle engelli bireylere olan duyarlılık artmış, sorunlarının çözümüne yönelik önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Engelli vatandaşların meslek edinip, üretken hale gelmeleri, kendine yetebilen bireyler olmaları ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak, öncelikli görevlerimizdendir. Yerel yönetim olarak, yaya kaldırımlarındaki engelli yollarını, akülü arabalar için akü dolum istasyonlarını ve üst geçit kullanımını kolaylaştırmak için engelli asansörü hizmetlerini hayata geçirdik. Amacımız, önceliğimiz 'Engelsiz Rize' oluşturmak ve şehrimizde bulunan engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için elimizden geleni yapmaktır. 'Hepimiz bir engelli adayıyız' bilinciyle atılan her adım, gerçekleşen her proje daha rahat bir yaşam sunacaktır hepimize. Toplumsal hayata onurlu, etkin ve eşit bir şekilde katılmak, engelli-engelsiz tüm bireylerin en tabii hakkıdır.

Engelli yurttaşlarımızın yasal düzenlemelerle getirilen haklardan ve olanaklardan en verimli şekilde yararlanmalarını sağlamak, onları üretken kılmak ve kendi kendine yetebilir hale getirmek için devlet, toplum ve birey işbirliği ile çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Engelleri hep beraber aşıp örnek başarılara imza atacağız. Bu vesileyle engelli vatandaşlarımızı ve fedakar ailelerini sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.'

Editör: Haber Merkezi