Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Yayıncıları Birliğinin 24 TV-360'ta canlı yayınlanan programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Trabzon'da yaptığı miting ardından Ovit Tüneli'nin açılışını gerçekleştiren Erdoğan, buradan Rize mitingine geldi. Rize mitingi ardından Rize valiliğinde çeşitli temaslar kurarak iftar için sahildeki yakamoz restorana geçti. Buradan kendini Güneysu ilçe merkezinde bekleyen kalabalıktan izin alarak evinde gerçekleşen canlı yayına çıktı. Gece 02.00'de Güneysu ilçesinden helikopterle Trabzon'a ardından da uçakla İstanbul'a gitti.

TV24 – 360 TV programında özel açıklamalarda bulunan Erdoğan, canlı yayının yapıldığı yerin anne ve babasının evi olmadığını, babasının rahmetli olmasının ardından annesinin köyüne geldiklerini ve burada yerleşim imkanı bulduklarını belirtti.

Güneysu'ya geldiğinde ne hissettiğinin sorulması üzerine Erdoğan, 'Bir huzur, bir rahatlamayı hissediyorum, duyuyorum. En azından hemşerilerimle tabi bizim kuşakta çok fazla kalmadı. Bizim kuşaktan burada olanlarla görüşüyoruz. Kimi ebediyete göçtü, halen yaşayanlarla böyle biraz görüşme imkanı oluyor. Benim zaten geldiğimde buralarda kalma şansım taş çatlasın bir hafta.' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, meselenin ana-baba ocağında bacanın tütmesi, varlığın burada devam etmesi olduğunu vurguladı.
Güneysu'nun siyaseti bırakması halinde dönüp gelebileceği bir yer olup olmadığına ilişkin soru üzerine Erdoğan, 'Dönüp gelme noktasında, tabi özellikle sürekli kalma anlamında değil de ama bizim baba ocağımız, ana ocağımız var, oraya da gelip uğramak çok önemli, yani kökten kopmamak. Çocukluğumda babam bizi her yıl yaz tatillerinde buraya getirirdi ve yaz tatilinde babamla beraber burada bir ayımızı geçirirdik. O duyguyu keşke ben yine aynı şekilde yaşayabilsem.' ifadelerine yer verdi.

Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

Güneysu'nun o dönemlerde nahiye olduğunu ve o zamandan bu zamana önemli değişiklikler yaşadığına değinen Erdoğan, 'Biz burada tabi şimdi bu gelişlerle artık sıla-i rahim noktasında baba, dede bunlar olmadığı için o noktada değiliz ama o zaman bir sıla-i rahim anlayışıyla da bu ziyaretleri gerçekleştiriyorduk.' dedi.

Editör: Haber Merkezi