Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı Rize’de Bıçaklı Kavgada Kan Aktı

Daha önce yapılan seçimlerde ve referandumlarda yüksek oyla AK Parti'ye destek veren ve Türkiye birincisi olan Rize'de referandum sonuçları büyük bir merak konusu olurken evet ve hayır oy oranları anayasa değişikliğinin ve yeni yönetim şeklinin kaderini belirleyecek. Türkiye en son 12 Eylül 2010 tarihinde referanduma gitmiş ve yapılan anayasa değişikliklerini oylamıştı.

Peki Rize 2010 yılındaki son referandumda ne karar vermişti?. 2010 referandumunda yüzde 76.4 oranında evet, yüzde 23 oranında ise hayır oyu çıkmıştı. Bu referandumda ise Rize yüzde 81'in üzerinde bir oyla rekor oy almayı hedefliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan memleketi Rize'deki mitinginde 16 Nisan'da tarihi bir oy oranı ile ülkeye değişimi ve yeniliğin kapılarını ardına kadar açacaklarına inandığını belirterek hemşerilerinden tarihi rekor oy istemişti.

Peki 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacak olan anayasa referandum sonuçları nasıl çıkar; evet oyları mı hayır oyları mı önde? Anket firmaları referandum oylaması için nasıl sonuçlar veriyor. 1 Kasım seçim sonuçlarını bilen tek isim olan Adil Gür, referandum sonuçlarını ideolojik görüşlerin belirleyeceğini söylüyor. Adil Gür sonuçlara ilişkin bir rakam vermese de evet oylarını hayır oylarından önde olduğunu vurguluyor.

Editör: Haber Merkezi