Rize Ticaret Borsası Olağan Meclis Toplantısı, Resul Okumuş'un başkanlığında yapıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Okumuş, 'Yaş çay alımları sonucu şu anda 300 bin ton kuru çay üretimi gerçekleşeceği öngörülüyor. Ekonomik sıkıntılar konusunda devletimiz bizlerden destek ve fedakarlık bekliyor. Elimizden geleni yapmaya hazırız. Ülkemiz inşallah yeniden yapılanmayla yeni bir atılım gerçekleştirecektir' dedi.

Çay sektörünün son durumu hakkında konuşma yapan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan da, bu sene randımanın yüksek olacağını düşündüklerini ifade etti. Erdoğan, 'Ama kalite parametrelerinde bir düşüş yaşandığı gözlenmektedir. Ayrıca TOBB Tarım Kurulu Başkanı olarak çay sektörünün sorunları ve çözüm önerilerini ilgili birimlere ulaştırdık. Umarım çözüm odaklı sonuçlara ulaşırız' dedi.

Enflasyonla topyekûn mücadele kapsamında devletin açıkladığı programa destek verdiklerini de vurgulayan Erdoğan, 'Bu program kapsamında çaya yılsonuna kadar zam yapılmamasını çay sektörü olarak destekliyoruz. Milletimizin bekası için bizlerde elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız' değerlendirmesinde bulundu.

Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

Dünya çay sektörünün ürettiği çayın büyük bölümünü ihraç ettiğini belirten Erdoğan, 'Biz yurt dışında yaşayan insanların çay tüketim alışkanlıklarına göre çay üretemezsek çayımızı ihraç edemeyiz. Uluslararası tüketici ne istiyorsa ona uygun üretim yapmalıyız ki ihracatımızı istediğimiz seviyelere çıkartabilelim' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi