Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle: 'Rabbim ömür boyu birbirimizden ayırmasın inşallah. Biz gençlerimizin enerjisiyle, heyecanıyla, desteğiyle bugünlere geldik. Gençlerimize daha iyi bir gelecek bırakmak için vesayete meydan okuduk. Demokrasi, hak ve özgürlüklerde sınıf atlattık. Reform üzerine reform yaptık. Gençlerimize daha müreffeh bir Türkiye bırakmak için tarihi adımlara imza attık. 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek küresel adaletsizliklere, duyarsızlıklara baş kaldırdık. Gençlerimizden aldığımız ilhamla 2023 hedeflerimizi ilan ettik. Hayata geçirmenin mücadelesini verdik. Başbakan olduktan sonra ilk işimiz, anayasa değişikliğiyle gençlerin seçilme yaşını önce 30'dan 25'e düşürmek oldu. Sonra bununla da kalmadık, 16 Nisan halk oylamasında seçilme yaşını, seçme yaşıyla eşitleyip 18'e indirdik. Zor olan seçilmek değil, seçmektir dedik.

Fitre Fiyatı Ne Kadar, Fitre Ne Zaman Verilir? Fitre Fiyatı Ne Kadar, Fitre Ne Zaman Verilir?

Gençlerimize inandığımız için, güvendiğimiz için seçme ve seçilme yaşını 18'e indirdik. Gençler, size inanan AK Parti. Sizinle bu yolda yürüyen AK Parti. Ve yarınların modern Türkiye'sini gençlerle beraber inşa edecek olan yine AK Parti. Seçme hakkına sahip olan gencin, seçilme yeterliliğinin de bulunduğuna inandık ve adım attık. Türkiye'de gençlere bizim kadar güvenen, bizim kadar itimat eden bir başka parti yoktur. AK Parti Gençlik Kolları'nın şu anda 1.5 milyon olan üye sayısı, diğer partilerin toplam üye sayılarının bile üzerindedir. Bunun için diyorum ki, AK Parti gençlerin partisidir.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, gençlerimizin vizyonlarını, bizim yaşadığımız sıkıntılara maruz kalmadan hayata geçirmeleri için getirdik. İşte bunun için 24 Haziran seçimleri en çok da gençlerin seçimi olacaktır. Gençler, 24 Haziran'da iradenize geleceğinize sahip çıkmaya hazır mısınız? 24 Haziran'da büyük ve güçlü Türkiye'ye giden yolun kapılarını ardına kadar açmaya hazır mısınız? 24 Haziran'da size güvenmeyenlere, sizi küçümseyenlere yol yürümekten imtina edenlere derslerini vermeye hazır mısınız?

Ne güzel söylemiş şair: 'Beden ölür, çürür. Cana bakın siz. Kim kiminle yürür, ona bakın siz. Bırakın dönsün dönme dolaplar, haktan hakikatten yana bakın siz.

Geçtiğimiz hafta 6 Mayıs'ta İstanbul'da seçim manifestomuzu milletimizle paylaştık. Manifestomuzda gençlerimize de özel bir hitabımız vardı. Tekrar sizlerle paylaşmak istiyorum. Gençler, şahlanışımız ve yükselişimizsiniz. Erdem, irade ve cesaretle Türkiye'yi siz şahlandıracaksınız. Size emretmeyeceğiz, size dikte etmeyeceğiz, sizi kalıplara sokmak için çalışmayacağız. Sadece sizinle birlikte çalışacağız. Yanlışları sizinle birlikte tespit edip düzelteceğiz. Adalet sizinle yükselecek. Eğitim-öğretim sistemimizi sizin beklentilerinizi karşılayacak şekilde geliştireceğiz. Hiçbir terör örgütünün ağına düşmenize izin vermeyeceğiz. Size daha nitelikli imkanlar sunmayı ülkemizin geleceğine yatırım olarak görüyoruz. Eğitim-öğretim hayatınızın ardından edindiğiniz bilgi beceriyi iş hayatına aktarmanıza sağlamak için gereken adımları birlikte atacağız. Farklı lisanlar, güncel gelişmeler, ileri teknolojilerle elbette dünyayı tanıyacaksınız. Bunun yanında medeniyetinizi, tarihinizi de en iyi şekilde öğreneceksiniz. Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez.

Tarihinizi öğrendikçe özgüveninizin arttığını, vizyonunuzun derinleştiğini, bakış açınızın genişlediğini göreceksiniz. Gelin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sizlerle birlikte hayata geçirelim. İçinde bulunduğunu yaşların kıymetini ileride çok iyi anlayacaksınız. Gençlik insanın hayatta bir kere eline geçirdiği bir fırsattır. Taşmak için önce dolmak gerekir. İçinizin kıpır kıpır olduğunun, hayallerinizin umutlarınızın büyüklüğünün gayet iyi farkındayım.

Unutmayınız bizler de bir zamanlar gençtik. Sizlere bakınca kendi gençliğimi, o çağlarda verdiğim mücadeleleri hatırlıyorum. Bir yandan hayırlı evlat olmak için canla başka çalışıyorduk, diğer yandan spor dalında en iyisi olmak için tüm gücümüzü ortaya koyuyorduk. Şiirle, edebiyatla, sanatla iç içe bir hayat sürüyorduk. Aynı şekilde liseden üniversiteye kadar eğitim öğretim hayatımızı her anını dolu dolu yaşamanın gayreti içindeydik.

Bu çağlarda yaşadığınız her hadisenin olumlu veya olumsuz neticelerini hayatınızın ilerleyen dönemlerinde mutlaka göreceksiniz. Onun için ailenize sıkı sıkıya sahip çıkın. Arkadaşlarınızı iyi seçin. 'Söyle bana arkadaşını söyleyeyim sana kim olduğunu' Ona dikkat, aman dikkat. Eğitiminizden asla taviz vermeyin, sporu kesinlikle ihmal etmeyin. Bugün başka bir dünya olduğunu gayet iyi biliyorum. İnternetin, sosyal medyanın hayatınızda kapladığı büyüklüğü görüyorum. Bütün bu imkanları ailenizle, arkadaşlarınızla harmanlamayı başardığınızda herkesin önüne geçeceğinizden hiç kuşkunuz olmasın. Bizim gözümüzde sizler 21 yaşında İstanbul'u fetheden Fatih'lersiniz. 24 yaşında Osmangazi olmaya var mısınız? 18 yaşında ikinci Murat olmaya var mısınız? 21 yaşında Fatih olmaya var mısınız? 25 yaşında Kanuni olmaya var mısınız? Tabi böyle bir misyona talip olmak kolay değil. Osmangazi'nin 24 yaşında yeni bir devlet kurarken, Fatih'in İstanbul'u fethederken sahip olduğu birikime sizin de talip olduğunu anlamına geliyor.'

Editör: Haber Merkezi