PKK'lı teröristin, Trabzon'un Maçka İlçesi'nde 15 yaşındaki Eren Bülbül ile jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik'i şehit eden terörist grup içinde yer aldığı belirlendi.

Dereli İlçesi'nde, dün saat 15.25 sıralarında bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Kulakkaya Yaylası'nda terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 'Aram' kod adlı PKK'lı terörist Mustafa Tolucan yakalandı.

Yapılan araştırmada, PKK'lı terörist Mustafa Tolucan'ın, geçen 11 Ağustos'ta Trabzon'un Maçka İlçesi'nde teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösteren Eren Bülbül ile beraberindeki Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik'in şehit olduğu saldırıya karıştığı belirlendi.

Samsun'da depo yangını Samsun'da depo yangını

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 'Yakalanan şahsın PKK terör örgütü Karadeniz yapılanmasına mensup 'Aram' kod adlı Mustafa Tolucan adlı bölücü terör örgütü mensubu olduğu, başsavcılığımızca ilgili terör örgütü mensubu hakkında gözaltı kararı verilmiş olup, hakkında açılan adli soruşturma devam etmektedir' denildi.

Bölgede, 4-5 kişilik bir grup oldukları tahmin edilen, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyonlar sürüyor.

Şehit Eren Bülbül'ün 'kara lastik' ayakkabısı müzede

Trabzon'un Maçka İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün 'kara lastik' ayakkabıları, Bolu'nun Gerede İlçesi'ndeki Yaşayan Ayakkabı Müzesi'nde sergilenmeye başladı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Gerede Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2012 yılında kurulan müzede, başta sanat ve spor camiası olmak üzere birçok alanda ün yapmış kişilerin ayakkabıları sergileniyor. Merhum gazeteci Mehmet Ali Birand, eski milli kaleci Rüştü Reçber, merhum şarkıcı Ahmet Kaya, eski milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu, merhum sinema sanatçısı Oya Aydoğan, cinayete kurban giden sunucu Vatan Şaşmaz, şarkıcı Atiye, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman gibi birçok ünlü ismin yanı sıra şarkıcı sanatçı ve önemli iş adamlarının ayakkabılarının bulunduğu müzede, bazı ünlü isimlerin yazdığı notlar da yer alıyor.

Müzeye son olarak, geçen ağustos ayında jandarma ekiplerine teröristlerin yerini gösterirken çıkan çatışmada şehit olan Eren Bülbül'ün 'kara lastik' ayakkabıları konuldu. Ağabeyi Arif Bülbül tarafından bağışlanan şehit Eren Bülbül'ün ayakkabıları, müzede camekan bölüme konularak sergileniyor.

AİBÜ Gerede Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurettin Akçakale, şehit Eren Bülbül'ün ayakkabılarını da müzeye kazandırdıklarını ifade ederek şöyle dedi:

'Sosyal medyada müze adına bir sayfa vardı. Ben oraya 'Acaba rahmetli Eren Bülbül'ün de ayakkabısını müzeye koyabilir miyiz?' diye yazmıştım. O sırada liseden bir arkadaşım Trabzon'da tatildeymiş. 'Hocam ben elimden geleni yapmaya çalışırım, ayakkabıyı size temin etmeye çalışırım' dedi. 15 gün sonra da Eren Bülbül'ün ağabeyi ile görüşerek elden teslim aldı. Bana da kargo yoluyla gönderdi. Biz Türkiye'de ve dünyada topluma mal olmuş sanatçı, sporcu, şair, yazar veya şehitlerimizin ve devlet adamlarımızın ayakkabılarını bir araya getirmek için bu işe başladık. Şu an müzede 180 çiftin üzerinde ayakkabı var. Amerika'dan dahi bize zaman zaman ayakkabılar geliyor.'

Editör: Haber Merkezi