Rize'de Tarihi Konak Restore Edildi Rize'de Tarihi Konak Restore Edildi

Türkiye son aylarda kritik bir süreçte olduğunu hatırlatan Rize Marangozlar Odası Başkanı Davut Soykan; '16 Nisan'da yapılacak halk oylamasının sonuçları hepimizi yakinen ilgilendiriyor. Bu sonuçlarda bir evet var bir hayır var. Her iki tarafta kendi haklılıkları ve doğruları oranında bir mücadele içerisindeler. Önümüzde çok önemli bir süreç var. 16 Nisan'da bir halk oylaması yapılacak. Biz evet ile birlikte Türkiye'de istikrarın olacağına, Evet ile birlikte esnafımızın da ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın da 2023 hedeflerine giderken istikrarla birlikte devam edeceğine inanıyoruz. Çünkü ülkemiz kaosları götürmüyor.

Ülkemizde 2002 yılında yazar kasaların atıldığı dönemden şimdi esnafımızın ayaklarının yere basan hala gelmesinde AK Parti iktidarının çok büyük payı olduğunu, ama bunda da 14 yıllık kesintisiz AK Parti hükümetinin olduğunu düşünüyoruz. Evet kampanyası ile birlikte artık ülkemizde koalisyonlara son verileceğini, eskiye dönüş olmayacağını, bunu da 7 Haziran seçimlerinde gördük. Tek başına iktidar çıkmayınca çok büyük bir kaos yaşandığını hep birlikte gördük. Esnaflarımın ve vatandaşlarımızın daha iyi yerlere gelmesi amacıyla Evet kampanyasına destekliyoruz' diye konuştu.

'BU SİSTEM ÜLKEMİZİN MENFEATİNE OLAN BİR SİSTEM'
Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkenin gerçekten bir geleceği olduğuna inandıklarını belirten Soykan; 'Bugüne kadar yapılmak istenip de yapılamayan ama bu fırsat bugün doğmuştur. Bizler, 1960, 1971, 1980, ihtilallarını çok iyi biliyoruz. 28 Şubat'ta yaşananları çok iyi biliyoruz. Türkiye hükümet kurmakta çektiği zorluklardan çok sıkıntılar çekmiştir. İstikrarlı hükümetler olmamıştır. Millet olarak toplum olarak bizim kalkınmamız için, hem demokrasi hem cumhuriyet hem ekonomik gelişme için bize istikrar lazım. İstikrar olduğu zaman biz bunları başarabiliriz. Bu fırsatı halkımız değerlendirmeli diye düşünüyoruz.

Bu ülkemizin 80 milyonun menfaati evet demekten geçiyor diye düşünüyorum. Bu yürekten söylüyorum. Ülkemiz için, çocuklarımız için, torunlarımız için bu sistem bize lazım. Bunu inşallah milletimiz de anlayacaktır ve 16 Nisan'da kararını ona göre verir ve sandıklar evet ile doldurulur'şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi