Bal üretiminin en fazla yapıldığı illerden biri olan Ordu`da yürütülen "Arı Sütüne Giriş, Kadın Arıcılara Kovan Desteği Projesi" ile kadınların arı sütü üreterek aile ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor.

Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah Konak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu Valiliği ve Ordu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yarın 1. Bal Festivali`nin gerçekleştirileceğini söyledi.

İki gün sürecek festivalde üreticilerin stant açacaklarını belirten Konak, etkinlik boyunca arı ürünlerinin satışının gerçekleştirileceğini ifade etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Demokrasi Meydanı`nda saat 11.00`de başlayacak festivale, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş`un da katılmasının beklendiğini söyleyen Konak, tüm Orduluları festivale davet etti.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttükleri "Arı Sütüne Giriş, Kadın Arıcılara Kovan Desteği Projesi" hakkında da bilgi veren Konak, proje kapsamında 20 ev hanımın arı sütü üretimi konusunda düzenlenen kursa katıldığını dile getirdi.

Yaklaşık 2 ay süren kurs boyunca kursiyerlerin hem uygulamalı hem de teorik olarak eğitim aldıklarını anlatan Konak, "İki mühendis arkadaşımız tarafından verilen kurs sona erdi. Eğitim süresi içinde arı sütü için yapılacaklar kursiyerler tarafından bizzat uygulandı. Kursiyerlere arı sütünün hasadı, larva transferi ve aşılama gibi önemli bilgiler verildi. Kursiyerlerimiz oldukça zorlu geçen bu süreçte tüm aşamaları detaylı bir şekilde yaptı." dedi.

Balkondan Düşen Yaşlı Kadın Hayatını Kaybetti Balkondan Düşen Yaşlı Kadın Hayatını Kaybetti

Konak, bundan sonra kursu başarıyla tamamlayan 20 kursiyerin kendilerine verilen 100 kovanda arı sütü üretimine başlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Arı sütü değerli bir ürün olduğundan ülkemizde kilogram fiyatı 2 bin ile 10 bin lira arasında değişmektedir. Arı sütü üretiminin bundan sonra ekonomiye katkısı mutlaka olacaktır. Bir kadın üreticimiz 5 ile 7 kilogram arasında arı sütü üretebiliyor. Bunun pazarlamasını düşündüğümüzde bir üretici 12-35 bin liralık arı sütü üretmiş olacak."

Konak, proje sayesinde Türkiye`de arı sütü üretiminin artacağını, kursa başlarken işsiz olan kadınların da iş sahibi olduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi