Fetullah Gülen`in İadesiyle İlgili Flaş Açıklama

Fetullah Gülen`in İadesiyle İlgili Flaş Açıklama

  • 0
  • 0

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Fetullah Gülen`in iadesiyle ilgili fkaş bir açıklama yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili kendilerine çeşitli sayıda dosyanın ulaştığını ve ABD Adalet Bakanlığının bu belgelerin resmi iade isteği şartlarıyla örtüşüp örtüşmediğini anlamaya çalıştığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısında, Türkiye'de FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimini organize eden FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin konuştu.

Toner, Türkiye'nin kendilerine çeşitli sayıda belgeler sunduğunu belirterek, halen bu belgeler üzerine çalıştıklarını söyledi.

Gülen'in iadesi için ABD'ye 85 kutu belge
Belgelerin incelenmesinin zaman alacağına dikkati çeken Mark Toner, "Şu anda benim anladığım kadarıyla Adalet Bakanlığı kendilerine iletilen bu belgelerin resmi iade isteği şartlarıyla örtüşüp örtüşmediğini anlamaya çalışıyor." dedi.

'HENÜZ SONUCA VARILMADI'

Sözcü Toner, "Türkiye'den resmi başvuruyu yaptıklarına dair açıklamalar geliyor. Fakat biz hala bunu 'dosyaların resmi iade isteği şartlarıyla örtüşüp örtüşmediğini' anlamaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Toner, ABD Dışişleri Bakanlığına konuya ilişkin Türkiye'den daha önce belgeler ulaştığını, fakat bu belgelerin resmi iade isteği şartlarıyla örtüşmediğini Türk makamlarına ilettiklerini ve daha sonra kendilerine Türk hükümeti tarafından yeni belgeler ulaştığını belirtti.
Mark Toner, "Şu anda inceliyoruz. (ABD Adalet Bakanlığı) Tam isteğin olup olmadığını anlamaya çalışıyorlar ve bu konuda bir sonuca henüz varılmadı." diye konuştu.

Haber :

Rize'de her yıl tahta arabalarla yapılan yarışlara verilen ad?

Yorum Yap