Soydan, yaptığı açıklamada, üreticilerin zirai don, fırtına, heyelan ve kuraklık riskine karşı Tarım Sigortaları Havuzu'na (TARSİM) başvurarak bahçelerini sigortalatmaları gerektiğini söyledi.

Üreticilerin 10 Mart'a kadar TARSİM'e başvuru yapabileceğine işaret eden Soydan, tarım sigortasının fındık üreticileri için son derece önem arz ettiğini dile getirdi.

Küçükçekmece'de Fabrika Yangını: Faciadan Dönüldü Küçükçekmece'de Fabrika Yangını: Faciadan Dönüldü

Soydan, önceki yıllarda yaşanan afetlerden dolayı binlerce üreticinin çok ciddi zarara uğradığını belirterek, özellikle 2014 yılında yaşanan zirai don nedeniyle üreticilerin neredeyse çoğunun mağdur olduğunu kaydetti.

Bu kış hava sıcaklıklarının yüksek olduğuna dikkat çeken Soydan, 'Bölgemizde kış mevsiminin bahara sarkması gibi bir endişe söz konusu. Bu nedenle üreticilerimizin zirai don tehlikesiyle karşı karşıya kalmamak için mutlaka bahçelerine sigorta yaptırmaları gerekmektedir.' dedi.

Soydan, son yıllarda fındık üreticileri tarafından TARSİM'e başvuruların arttığını ifade ederek, 'Sadece geçen yıl yaklaşık 100 bin üretici TARSİM'e başvurarak bahçelerini sigortalatma yoluna gitmiştir. Biz aynı hassasiyetin sürdürülmesini bekliyoruz. Bunun için de üreticilerin mart ayı içerisinde sona erecek başvuru öncesi TARSİM'e giderek poliçelerini yaptırmaları gerekmektedir.' diye konuştu.

Soydan, doğal afetler sonucu ürünü zarar gören fındık üreticilerinin sigorta sayesinde zararını en aza indirebileceğini vurguladı.

Editör: Haber Merkezi