Anzer Ballı köy kooperatifi başkan Osman Civelek daha önce yaptığı açıklamada Anzer Balının Fiyatını 1 kg 900 TL, 500 gram 470 TL, 250 gram 250 TL olarak belirledikleri söyleyip bu fiyatları basın toplantısı ile tüm kamuoyuna duyurmuşlardı.

RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak? RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak?

ANZER BALI KAPALI ÇARŞIDA

İstanbul'da yaşayan Rizeli vatandaşların kapalı çarşıda karşılaştıkları manzara görenleri şok etti.

İstanbul'da kapalı çarşıda kilosu 900 TL olan Anzer balının üzerine etiket yapıştıran fırsatçı esnaf Anzer balının kilosunu 7800 (Yedi bin Sekizyüz ) TL'den satıyor. Durum karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen Rize'li vatandaşlar 7800 TL'ye satılan Anzer balının fotoğrafını çekerek yetkililere ulaştırdı.

TİCARETİNİ YAPAN FİRMALARA BAL SATIŞIMIZ YOKTUR

Konuyla ilgili Ballıköy kooperatifi başkanı Civelek şunları söyledi ; Piyasada sahte bal olduğu kadar Anzer balı üzerinden fırsatçılık yapanlarda var. Kooperatifimiz sahte bal ile mücadeleyi sonuna kadar yapıyor. Taklit balları önlemek için 4 yıldır balımızın üzerinde Karekod yerleştiriyoruz. Ayrıca güvenlik bantlarımız mevcut. Gerçek Anzer balı almak isteyen vatandaşlarımızın Kooperatifimize ulaşmaları halinde gerekli tüm açıklamalar yapılmaktadır.

Ayrıca Kooperatifimizde balın ticaretini yapacak olan firmalara bal satışı yasaktır. Balı talep eden vatandaşlarımıza direk ulaştırıyoruz. Bizden 900 TL'ye aldıkları balın üzerine fahiş fiyatlarda etiket yapıştırıp satışını yapanlar var. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Anzer balı alırken güvenlik bandrollerini kontrol etmeleri gerekiyor. Ve Anzer Balını satan tek kurum olarak kooperatifimiz ile iletişime geçmeleri gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi