Güneysu Öğretmenevinde yapılan törene Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Ahmet Minder, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Karslı, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Danışmanı Medet Nebi Yanık, Muharif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Yunus Torpi, daire amirleri, vatandaşlar ve ilçe muhtarları katıldı.

Yalnız Yaşayan Adam Evinde Ölü Bulundu Yalnız Yaşayan Adam Evinde Ölü Bulundu

BAYRAMLAŞMAYA YOĞUN KATILIM
Katılımcılara hoş geldin konuşması yapan Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Ramazan Bayramına kavuşturan Allah'a şükrederek; 'Başı rahmet, ortası mafiret, sonu cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayını idrak ettik. Çok şükür bolluk bereket içinde güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Şimdi ise güzel bir bayram geçiriyoruz. Hem hava güzel hem de ilçe halkımız dışarıdan gelen misafirler ile birlik ve beraberlik içinde bugün yoğun bir kalabalıkla bayramlaşıyoruz bir aradayız' diyerek katılımcılara teşekkür etti.

MÜSLÜMANLAR BİRBİRİNE SAHİP ÇIKMALIDIR
Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğine değinen Baydaş, 'Ne yazık ki bayramlaşmalarımız ülkemizde ve dış ülkelerde yaşanan olumsuzlukların gölgesinde geçiyor. Yine İslam alemi birbirine düşürülmek isteniyor. Hep bunun duasını yapıyoruz; inşallah Müslümanlar verasetle birbirlerine sahip çıkarak birbirlerinin hakkını başkalarından üstün tutarak birbirleriyle olan hukuklarını menfaatlerin üzerinde tutarak, bir araya gelirler. Dualarımız bu yönde. Son olarak yakınlarınızı ziyaret edin dileğimi yeniden paylaşıyorum. Şehit ailelerini, hastaları ziyaret edin. Onların yüzlerini güldürmenizi temenni ediyorum' diyerek sözlerini tamamladı.

BAKAN HALİL TURAN: TARİHTEN ÖRNEK ALMALIYIZ
Geride bıraktığımız Ramazan ayında yapılan duaları ve sevapları Allah'tan kabul etmesini dilediklerini belirten Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, 'Bayramınız mübarek olsun, hayırlı olsun. Tüm İslam alemine sevgi saygı ve barış getirmesini temenni ediyorum. Ramazan ayında çay zamanının olmasına rağmen vatandaşlarımız hiç zorlanmadı. Çünkü havalar son derece serindi. Şimdi bugün Ramazan ayının bitimiyle sanki ilimize yaz ayı geldi. Kaymakamımızda bahsetti; maalesef Müslüman ülkelerde yaşanan bazı siyasi olayları üzülerek takip ediyoruz.

Televizyonda yayınlanan bazı belgeselleri izlemenizi tavsiye diyorum. Bu diziler adeta geçmişin tarihimizin bir belgeselidir. Bunlardan ders çıkartmalıyız. Sultan Abdulhamit aynı zamanda islamın halifesiydi. Hacca gidebilmek için halkını hacca göndermek için adeta İngilizlerle, Hollandalılar ile mücadele veriyordu. Katar ile Suudi Arabistan ile benzer bir duruma doğru gidiliyor. Maalesef Amerikanın uşağı gibi hareket edenleri Allah'ım inşallah tez zamanda uyandırır. İslam aleminin birlik ve beraberli içinde olmasını temenni ediyor tekrardan bütün Müslümanların bayramını kutluyorum' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi