17 Haziran 2017 Cumartesi gecesi teravih namazı sonrası Güneysu Kur'an Hafızları Eğitim ve Kültür Derneği'nde Yönetim Kurulunun, Ramazan ayının manevi ikliminde buluşmak amacıyla düzenlemiş olduğu sahur sofrası programına, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yusuf Karali Diyanet Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Güneysu Müftüsü Abdulkerim Çelik, Hemşin Müftüsü Abdullah Köseoğlu, Rize İl Göç İdaresi Müdürü Enes Tüfekçi, Günhafder Başkanı Mustekim Kaba, İmam Hatipler ve Dernek Üyelerimiz katıldı.

Tanışma ve kaynaşmadan sonra GÜNHAFDER Başklanı Mustekim Kaba açış ve selamlama konuşması yaptı. Kaba'Allah cc'ın dünya nizamını şu üç şey sağlar. 1-Adalet, ölçü. 2- Yakınına yardım, davranış güzelliği. 3-İhsan, bağış, ibadet' dedi. Kur'an-ı Kerim'in korunması konusuna da değinen Kaba; 'Kur'an-ı Kerim önce Levh-i Mahfuz, oradan dünyaya inzal, Beyt-i İzzeden Rasulüllah'a inzal olundu. Okuyarak, Ezberlenerek-Hafızlık, Yaşayarak ve Yayarak Kur'an-ı Kerim'in mesajını aslını kaybetmeden yeni nesillere ulaştırmak her müslümanın öncelikli hedefi olmalıdır.' dedi. Kaba, sağlıklı bir din anlayışı, inancı akılla birleştirebilen, nitelikli, vasıflı ve yorumlayıcı öğrenci modelini hayata kazandırmanın gereği üzerinde durdu.

Daha sonra GÜNHAFDER Genel Başkan Yardımcısı Adem Erkan, haziruna hitap ederek, yapacakları çalışmalar hakkında geniş bilgi verdi.

İl Müftümüz İsmail Yalçın ise 'Kur'an ve Sünnet eksenli bir nesil yetiştirmek istiyorsak bu davaya sahip çıkmalıyız', sözleriyle dernek yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında ellerinden geldiğince destek olmaya çalışacaklarını ifade etti.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin 'Rize'de hafızlarımızın meşru eğitim davasını savunan ve bunun için dünden bugününe çaba sarfeden Günhafder'e elimizden gelen desteği vermeye hazırız mesajını verdi.

TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu: T8X TOGG’un yeni SUV modelinin ismi belli oldu: T8X

Program daha sonra karşılıklı tanışma ve verilen sahur yemeğinin ardından, Suriye,Filistin ve Dünyada zülme uğrayan Din Kardeşlerimiz için edilen dualarla son buldu.

Editör: Haber Merkezi