Medrese Eğitimi hakkında bilgi veren GÜNHAFDER Başkanı Mustekim Kaba: 'Açılış itibariyle 20 öğrencinin eğitim gördüğü merkezde alanlarında uzman hocalar tarafından çeşitli dersler verilmektedir. Medrese usulu eğitimin yapıldığı merkezimiz önümüzdeki yıllarda dahada gelişip öğrenci sayısını hızla artıracaktır.' dedi.

Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

Kaba, İslami ilimler Merkezimize bu yıl öğrencilerimiz kontenjan sınırı olmaksızın sınavla alındı. Öğrencilerimiz bu merkezde kalacaklar ve liseye, fakülteye devam ederken aynı zamanda bu merkezden ayrıca eğitim alacaklardır. Eğitim Programı Vaiz Cuma Bekmez, Vaiz Ebubekir Günbey ve Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi, Eğitim Görevlisi Seyit Badır tarafından yürütülecektir. Program Lisans öğretimi boyunca devam edecektir. Programın genel olarak üç temel ayağı vardır.

1-Arapça Öğretim Programı
Program temel olarak Sarf, Nahiv, Belağat ve Kur'an-ı Kerîm Meal'i derslerinden oluşmaktadır.

Programın amacı; öğrencilerin Arapça dilbilgisi kurallarını öğrenip buna göre Arapça metinleri okuyup anlayabilmelerini sağlamaktır.

2-Temel İslamî İlimler EĞitim Programı
Kur'an-ı Kerîm, Tefsîr, Hadis, Fıkıh, Kelam ve Mantık dersleri çerçevesinde olacaktır. Programın amacı; Tecvid ve talim ve meharic-i huruûfu dikkate alarak Kur'an-ı Kerîm'i düzgün okumak, başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere İslamî ilimlerle ilgili temel kaynakları ve güncel çalışmaları takip edebilen, dini konularda toplumun sorularına ve ihtiyaçlarına cevap verebilen, tarihî ve güncel dinî oluşum ve akımları değerlendirebilen güncel dinî sorunları çözerken Kur'an, Sünnet ve kültürel mirası birlikte değerlendiren İlahiyat Fakültesi mezunları yetiştirebilmektir.

3-SEMİNER VE KONFERANS PROGRAMLARI
Güncel veya dini konularda alanında uzman kişiler tarafından Haftada bir seminer ayda birde bir konferans verilecektir. Tüm bu programlar haftada 14 saat çerçevesinde uygulanacaktır. 3 er aylık dönemlerde sınavlar yapılacak ve programda başarısı ile öne çıkanlar başarı bursu ile ödüllendirileceklerdir.

Editör: Haber Merkezi