Gelenekselleşen ve İstanbul dışından da katılımın olduğu iftar yemeğinde Rize Lisesinin ilk dönem mezunları ile eski siyasiler, iş adamları ve yöneticiler iftar öncesi ve sonrasında hasret giderip, anılarını bir kez daha tazelediler.



Bazı konukların uzun yıllar sonra ilk kez karşılaşmalarına vesile olan iftar organizasyonuna ev sahipliği yapan, aynı zamanda RİMER Rize Merkez Mahalleleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin de kurucu üyelerinden olan Murat Gümüş, iftar sonrası sohbetimizde 'önceleri Rize Lisesinden kendi dönem arkadaşlarıma verdiğim iftar daveti, zamanla diğer dönemlerden de dostlarımı, hemşerilerimi kapsayacak şekilde genişledi ve yılda bir kez de olsa hemşerilerimin hasret giderebilmelerine vesile olduğum için mutluyum' ifadesini kullandı.



İftar Organizasyonuna katılan İstanbul'da ki Rizelilerin Sıcak Evi RİMER'in Başkanı Recep Ali Aksoylu, iftar davetini veren Murat Gümüş'e iftar organizasyonunu gelenekselleştirerek bir kez daha Rize'mizin değerleriyle bir araya getirdiği, güzel muhabbetlere vesile olduğu için teşekkür ederek, iftar organizasyonu hakkında '1965'de Rize Lisesi'nden mezun olduktan sonra KTÜ'de İnşaat Mühendisliği okuyan, önceleri inşaatçılık yaparken şimdilerde İstanbul'da 25 işletmeden oluşan Dilek Kafe ve Restoran İşletmelerinin sahibi olan Murat Gümüş abimiz, 20 yıldır her yıl düzenli olarak Rize Lisesinin daha doğru bir ifade ile her biri değer olmuş Rize'nin Çınarlarını buluşturarak çok önemli bir misyonu gerçekleştiriyor. Bu buluşmalarda her biri kendi alanında otorite olan değerli büyüklerimizle sohbet etme, Rize'nin geçmişine dair bilgiler edinme olanağımız oluyor. Bizde henüz RİMER'den haberi olmayan, sosyal medya kullanmayan değerli büyüklerimize de RİMER'i tanıtma imkanı buluyoruz' dedi.



RİMER'DE RİZELİLERİN BAYRAMLAŞMASI BAYRAMIN 3.GÜNÜ
İftara katılanlardan emekli Öğretim Görevlisi Hızır Kabil'de, 'Bu akşam bu güzel mekanda bizi bir kez daha bir araya getiren Murat Gümüş kardeşimiz birlikteliğimiz adına çok güzel bir iş başarıyor. Bu buluşmalar sayesinde hem hasret gideriyoruz, hem de birbirimizden haberimiz oluyor. Anıların tazelendiği bu buluşmayı yılda bir kez Murat Kardeşimizin mekanında, belli aralıklarla da 3 yıl önce kurulmuş derneğimiz RİMER'in sıcak ortamında gerçekleştirebiliyoruz. Dernekte toplu kahvaltı, yemek organizasyonları düzenleyebildiğimiz gibi her an arkadaşlarımızla orada ailece buluşup sohbette edebiliyoruz. Gördüğüm kadarıyla derneğimizden henüz haberi olmayan veya bilip te ziyaret edememiş hemşerilerimiz var; İstanbul ve çevre illerden dostlarımı, hemşerilerimi bayramın 3. Günü RİMER'deki bayramlaşmaya davet ediyorum' dedi.

Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak


Haber ve Fotoğraflar: Adnan Aksoylu

Editör: Haber Merkezi