Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bakanlığına bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK), gençlere daha kaliteli ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla durmadan yola devam edeceklerini söyledi. Bakan Osman Aşkın Bak, yeni eğitim-öğretim döneminde daha fazla öğrenciye kucak açabilmek için yurt kapasitesinin artırılması yönündeki çalışmaların tüm hızıyla devam edeceğini ifade etti.Bakan Osman Aşkın Bak, Bakanlığına bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Genel Müdür Sinan Aksu ve birim amirleriyle bir araya geldi. Bakan Osman Aşkın Bak, kurumun faaliyet ve hizmetleri ile önümüzdeki dönem yapılması planlanan çalışmalar hakkında kurum yöneticilerinden bilgi aldı.

Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı

'Gençlerimize daha iyi hizmet verebilmek için yolumuza devam edeceğiz'
Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun bakanlığı açısından önemini vurgulayan Bakan Osman Aşkın Bak, gençlere daha kaliteli ve daha iyi hizmet verebilmek amacıyla hiç durmadan yola devam edeceklerini söyledi. Bakan Osman Aşkın Bak, yeni eğitim-öğretim döneminde daha fazla öğrenciye kucak açabilmek için yurt kapasitesinin artırılması, mevcut yurtlarda da yenileme ve iyileştirme çalışmalarına hız verilmesi talimatını verdi.

KYK'da hedef 650 bin yatak kapasitesi

Bu arada KYK, yeni eğitim öğretim döneminde daha fazla öğrenciye kucak açmak için yatak kapasitesini artırıyor.
KYK, halen Türkiye ve KKTC'de 748 yurtta 600 binden fazla üniversiteli gence ev sahipliği yapıyor. Daha fazla üniversiteli gencin barınma ve beslenme ihtiyacını karşılamak üzere yola çıkan KYK, yıl sonuna kadar 650 bin yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyor.
Üniversiteli gençlerin ilk tercihi olan KYK, aile sıcaklığındaki yurtlarda barınma başta olmak üzere açık büfe yemek hizmetleri, tüm öğrencilere aylık 285 TL beslenme yardımı, 24 saat sıcak su, ücretsiz ve sınırsız İnternet hizmeti veriyor. Modern şartlara uygun olarak inşa edilen yurtlarda odaların içerisinde banyo-tuvalet, buzdolabı ve çalışma masası bulunuyor. Mevcut yurtlarda ise öğrencilere daha kaliteli hizmet vermek amacıyla yenileme ve iyileştirme çalışmaları hızla devam ediyor.2017-2018 öğretim dönemi için ihtiyaçları belirlenen yurt tesisleri günümüz ihtiyaçlarına göre modernize ediliyor. Yurt tesis hizmet binalarının tadilat ve onarımlarıyla ilgili çalışmalar yaz ayları süresince devam edecek.Eğitim, Sosyal, Kültürel ve Sportif Faaliyetler Devam EdecekKYK, geçtiğimiz yıl 1,5 milyon öğrencinin katılım gösterdiği eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerini önümüzdeki eğitim-öğretim yılında da sürdürecek.

KYK yurtlarında kalan öğrencilerin ders dışı zamanlarını en iyi şekilde değerlendirebilmesi, akademik, sosyal, kültürel, milli ve manevi yönden gelişimlerini sağlayabilmesi, yurtlarda aynı ortamı paylaştığı arkadaşlarıyla birlik ve beraberlik duygularını pekiştirebilmesi amacıyla eğitim, sosyal, kültürel, sportif alanlarda bir çok faaliyet yürütülüyor.
Bu faaliyetler arasında önemli bir yer tutan KYK Akademi çatısı altında düzenlenen eğitim seminerleri, konferanslar, kurslar ve atölye çalışmaları gençlerden büyük ilgi görüyor.

Yine gençlerin tarih ve medeniyet bilincinin geliştirilmesi amacıyla yurtlarda verilen Osmanlıca Türkçesi dersleri, gelen yoğun talep üzerine önümüzdeki yılda da devam edecek.Diyanet İşleri Başkanlığı ile imzalanan protokol çerçevesinde tüm yurtlarda verilen Din ve Değerler Eğitimi de önümüzdeki dönemde sürdürülecek etkinlikler arasında bulunuyor.KYK Yurtlarında kalan gençlerin hayata ve insana karşı duyarlılıklarını, sosyal sorumluluk ve çevre bilincini geliştirmek amacıyla; sosyal sorumluluk projeleri, çevre faaliyetleri, önemli gün ve hafta etkinlikleri düzenlenmeye devam edilecek.

Gençlerin beden ve zihin gelişimlerine katkı sağlamak, spor hayatı boyunca kılavuzluk edecek fairplay ruhu ve spor ahlakı kazandırabilmek için düzenlenen sportif faaliyetleri de artarak sürecek faaliyetler arasında bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi