Annesini Benzin Dökerek Yakan Şahıs Tutuklandı Annesini Benzin Dökerek Yakan Şahıs Tutuklandı

19 Mayıs 1919 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkmasıyla birlikte milli mücadelemizin ilk adımı atılmıştır. Bağımsızlık uğruna milletçe mücadele verdiğimiz ve büyük bir zaferle ayrılarak Türkiye cumhuriyetinin temellerinin atıldığı kurtuluş savaşının ilk adımı olan 19 Mayıs günü ülkemizin geleceği olan gençlerimize armağan edilmiştir.

Biz gençler olarak ecdadımızın bizlere bırakmış olduğu bu vatanı en iyi şekilde sahiplenmeliyiz. Milli ve manevi değerlerimizi asla unutmadan çağın gereklilikleri doğrultusunda gençler olarak kendimizi en iyi şekilde yetiştirmeliyiz. Unutmayalım ki gelecekte ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacak olanlar gençlerdir. Biz gençler olarak bu bilinçle geleceğe bakmalıyız. Ülkemizin kalkınma ve gelişmesi için azim ve özveriyle çalışan, her türlü kötü alışkanlıktan uzak duran, yeniliklere imza atan, araştıran, geliştiren ve üreten bir gençlik olmalıyız. Unutmayalım ki Türkiye cumhuriyetinin geleceği gençlere emanet edilmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en kutluyorum.'

Editör: Haber Merkezi