Sivil toplum, sosyal farkındalık bazlı etkinlikleri omuz omuza düzenleyen gençlik oluşumları bu kez halısaha maçında bir araya gelerek bir farkındalık oluşturdular. Halısaha maçı öncesinde ise yeni eğitim-öğretim döneminde yapılabilecek gençlik faaliyetleriyle ilgili fikir paylaşımında bulundular. Maç öncesinde, maç esnasında ve maç sonrasında 'Trabzon-Rize kardeştir' sloganıyla dostluk mesajları verilen halısaha maçının sonunda ise kazanan dostluk oldu.

Genç Kızılay Koordinasyon Kurulu Üyesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genç Kızılay Kurucu Başkanı Muharrem Altıntaş konuyla ilgili 'Sivil toplum sporla da iç içe olmalı. Bu düşünce çerçevesinde yol arkadaşlarımızla, kardeşlerimizle bir halısaha maçı düzenleme kararı aldık. Sporun, futbolun toplumumuzdaki önemi apaçık ortada. Böyle bir farkındalık yaratarak Trabzonspor ve Rizespor sevdalısı taraftarların da sivil toplum anlamında dikkatini çekmek istedik. Umarız ki bunun devamı gelir. Rizesporlu kardeşlerimizi en yakın zamanda Trabzon'da da misafir edeceğiz inşallah. Ayrıca misafirperverlikleri için teşekkür ediyoruz. Futbol, dostluk ve kardeşlikten ibarettir.' dedi.

Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz

Kusva Gençlik Hareketi Genel Başkanı Burak Ak ise maç sonrası şunları söyledi; 'Bayram öncesinden beri planladığımız fakat vakit dolasıyla bir nebze olsun geciktirdiğimiz bir karşılaşmaydı. İki şehirin de yolu her noktada kesişiyor. Trabzonsporlu kardeşlerimizi bugün burada ağırlamaktan onur duyduk, maçın sonunda da dostluk kazandı. Bu organizasyonu genişleterek tüm sivil toplum kuruluşlarıyla gerçekleştirmek istiyoruz. Bununla ilgili de gerekli görüşmeleri arkadaşlarımızla yapacak, en kısa sürede sporun, futbolun dostluk ve kardeşlikten ibaret olduğunu vurgulamaya devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi